Schande

juli 15, 2004

Aanvankelijk weet ik sowieso niet wat er bij Slim Fast te zoeken is, maar Whoopi Goldberg werkt er vanaf nu in ieder geval niet meer voor. Ze is ontslagen. Nadat ze wat ze wat grapjes heeft gemaakt (wat haar werk is.) Maar niet zomaar grapjes… Neehee… grapjes over President Bush! Wat een schande! Om die ‘schandelijke’ reden is ze dan ook ontslagen.

\n

 

\n

‘Vroeger’ dacht ik altijd dat Amerika ontzettend openminded was. “In Amerika kan alles.” , dacht ik. Als ik nu kijk naar de reacties op Janet Jackson op de Super Bowl, het geruzie over het homohuwelijk (welke Bush gelukkig niet gewonnen heeft) en naar het niet willen produceren van Fahrenheit 9/11 door Disney, denk ik daar wel anders over.

Reacties 7

 • Rolf

  Ze slaan op dit moment wel redelijk door daar. Het was altijd al een verschrikkelijk nationalistisch volk maar dat voeren ze nu extreem door. In cafetaria’s is de naam van french fries verandert in freedom fries. Heinz ketchup heeft een (rechts) republikeins alternatief gekregen omdat de vrouw van de democratische kandidaat een erfgename van het Heinz concern is (zie site bij mijn naam).\nNee, land of the free is het niet meer te noemen.

 • Danielle

  Ik vind het gewoon creepy. Ik heb nooit gedacht dat Amerika of Amerikanen openminded waren, maar dit slaat echt alles.\nIk ben Anti bush en de haren gaan bij mij steeds rechter overheid staan.

 • Krekc

  Komop Rolf, freedom fries? Dat is ondertussen wel weer een beetje achterhaald, niet? En het feit dat er mensen zijn die geld proberen te slaan uit het verkopen van een ‘republikeinse’ ketchup zegt ook lekker veel. Als dit je argumenten zijn dat Amerika niet meer ‘land of the free’ is dan ga je hard op je bek..\n\nHet is overigens ook duidelijk dat Danielle haar mening baseerd op wat ze hoort in het nieuws. Er zijn in Amerika namelijk net zoveel linkse hippies als hier in Nederland. In Santa Barbara was er nagenoeg elke zondag een protestmars tegen de oorlog en dat zonder dat er een hoop auto’s omgegooid werden of iets dergelijks.\nEn begin alsjeblieft niet over het leger enzo, want zoals jullie de laatste dagen zelf hebben kunnen horen zijn de Nederlandse militairen ook geen ‘lieverdjes’ in het buitenland.\n\nWat betreft Fahrenheit 9/11: als jij als producent een supporter bent van een presidentskandidaat die in de film totaal afgebrand wordt dan is het logisch dat je de film niet wil produceren. Nu heb ik de film al wel op m’n harde schijf staan, maar nog geen tijd gehad om hem te kijken. Als ik echter kijk naar ‘Bowling for Columbine’ dan kan ik nou niet zeggen dat Michael Moore alles zuiver aan de man probeert te brengen. De manier waarop hij een aantal mensen zwart maakt (Charlton Heston & die vent van die restaurant keten) vind ik te ver gaan. Wat kan Charlton Heston er nou aan doen dat een kind doodgeschoten wordt? Het verbieden van wapens zou dat soort dingen niet hebben voorkomen.\n\nNu is het gewoon zo dat Bush een idioot is en ik ben het wel eens met Regina over dat gezeur rondom de superbowl en het homohuwelijk. Ik hoop dan ook dat hij niet herkozen wordt en dat die (kip)kerry er een beetje orde zal brengen.\n\nIk las zojuist trouwens dat de tereurdreiging weer omhoog is gegaan in Nederland. Ben benieuwd hoe nationalistisch we hier worden als de Haagse Hogeschool opgeblazen wordt ofzo..

 • Krekc

  Is dat zo? Blijkbaar is dat niet zo opmerkelijk, want jij (en met jou vele anderen) bestempeld Amerikanen als niet openminded puur omdat hun president (en een zooitje andere sukkels) van die belachelijke uitspraken doen enzo.\n\nDenk je niet dat dat voorstel van Bush over het homohuwelijk aangenomen zijn als Amerikanen niet openminded waren?

 • Regina

  Mark, vind je het trouwens niet logisch dat wij onze mening vormen onder andere (!)) door wat wij via het journaal en de kranten tot ons krijgen? Dat lijkt me logisch. Die media zijn nou eenmaal erg belangrijk voor onze beeldvorming. In hoeverre dat realiteit schept is een volgende, filosofische, zaak. As if you don’t work that way.\n\nIk ben het wel eens met Daniëlle, wat betreft opmerkelijkheid. Ze heeft precies twee zinnen gerept over dit onderwerp, waarmee jij op bepaalde dingen kan reageren die niet eens gezegd zijn. (je opmerking over het leger bijvoorbeeld)\n\nHet komt een beetje op me over alsof je je aangevallen voelt, wat inderdaad op zich opmerkelijk is :)\n\nHet beeld dat wij krijgen van Amerika is deze. De mening die wij toegedaan zijn is deze. Uiteraard wordt dit zo (mede) gevormd door de media. Als je geen mening kan hebben over een onderwerp, een regio, een maatschappij omdat je er bv. niet geweest bent, geen deel van hebt uitgemaakt, etc. dan lijkt het me lastig een mening te vormen of een discussie te voeren.\n\nOverigens is het natuurlijk niet zo dat álle Amerikanen op een bepaalde manier onprettig nationalistisch, narrowminded, etc. zijn. Het zijn niet allemaal Bushes die het land bevolken. Ik denk ook niet dat we dat pretenderen, mister in-deventer-staan-alleen-maar-koeien (;-)) Ik denk alleen dat we de dingen die ons tegenstaan in het beleid dat we gevoerd zien worden, ons een bepaald gevoel meegeven. Dat proberen we aan te geven. Dat jij dat gevoel niet deelt, is prima 🙂 Dat is de bedoeling van discussiëren. Ik vind alleen wel dat het bijzonder hoe je het brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *