Ik wil wat doen!

juli 21, 2003

Ik kan er niet meer tegen.\n\nHongerige ogen die dwars door je heen kijken. Opgeblazen buikjes van het vocht dat zich opslaat. Zieke mensen die uren lang in de ondragelijke zon lopen voor een beker water.\n\nPopulaties die zichzelf niet meer in evenwicht kunnen houden. (door interveniatie van de mens, misschien?) Dode vissen die per honderden tegelijk aanspoelen. Soorten die uitsterven. Doorhebben: há­er gaat de evolutietheorie mis.\n\nIk heb het er niet over dat de media dit niet moeten uitzenden omdat ik het niet aan kan zien. Integendeel. Als ik dat zou willen, zou ik weglopen van mijn verantwoordelijkheid. Dan zou ik mijn geweten uit de weg gaan. Dan zou ik mezelf en wat waar is verloochenen.\n\nBraaf stort ik elke maand/elk kwartaal/elk jaar geldbedragen op de rekening van goede doelen. Volgens sommigen doe ik dit te veel. Volgens mij kán dat niet eens; te veel geven.\nUiteraard stem ik -en ben ik lid van- een politieke partij die hiervoor wil strijden.\nMaar ik kan er niet tegen dat het daarbij ophoudt. Ik heb een urge om meer te doen. ‘Ik wil wat doen!’ schreeuwt het. Maar wat? Wat?

Reacties 3

  • Saaikoe

    Word lid van die politieke partij.. zorg dat je in de Tweede Kamer terecht komt &#40=.\nGa naar die landen toe om vrijwilligerswerk te doen, doe mee aan de acties van Greenpeace &#40of doe het wat subtieler, zodat je je doel wél bereikt&#41, pleeg een aanslag &#40onee&#41, schrijf protestbrieven en organiseer en/of doe mee aan demonstraties.. Ik weet t ook niet eigenlijk..\n\nIk moest ook nog even aan deze denken:\n\n’Only after the last tree has been cut,\nOnly after the last river has been poisoned,\nOnly after the last fish has been caught,\nOnly then we’ll find out that money cannot be eaten’

  • MidNight

    Ik ben al lid :&#41 En ik heb me al aangemeld voor een werkgroep, maar daar heb ik nog niets van gehoord. Ik ga er maar weer snel achteraan en even kijken wat ze hier in deze regio allemaal te doen hebben voor me, wat politiek betreft.\n\nEn ik ben inderdaad ook wel benieuwd wat ik zou kunnen doen voor andere landen. Iemand ervaring? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *