Antwoord op de vraag die het thuisfront ons stelt:

oktober 3, 2013

20131002-211612.jpg\n\nNee, we hebben niet veel last van de Government lockdown, we merken er bijna niks van. De musea zijn gewoon open (gisteren nog naar de Metropolitan geweest). Vandaag hoorden we onze gids er iets over zeggen en kwamen we bovenstaand aanplaksel tegen (Castle Clinton in Battery Park).\n\nVerder wilde ik jullie onderstaande kiekjes uit de Public Library niet onthouden. Daar hebben we gisteren een tour gehad. De bibliotheek heeft hier, veel meer dan in Nederland, de functie van archief. Ik had meteen zin om het onderzoek in te duiken. Ook nog een leuke knipoog naar mijn andere hobby vonden we in de tentoonstelling over kinderboeken.

20131002-203009.jpg

20131002-203021.jpg\n\nVandaag hebben we boven Manhattan gevlogen en zijn we naar Coney Island geweest, waar we bij 28 graden aan het strand hebben gezeten en Nathan’s Famous hotdog hebben gegeten, inclusief sauerkraut, sauteed onions, mosterd en ketchup. Nog drie mooie dagen rest ons, lucky us!

The city that never sleeps

september 30, 2013

20130930-074217.jpg\n\nOns uitzicht gisteren vanaf the Empire State Building (86e verdieping)! We zijn verder nog op Broadway en Times Square geweest, naar de VN, Grand Central Station het Guggenheim museum en we hebben met prachtig weer in Central Park gezeten. Dan zijn we er pas 1 dag! De wereld ligt aan onze voeten.

Eten uit de moestuin

augustus 20, 2013

Toen wij op vakantie waren is er van alles gebeurd in onze moestuinbak. De tomatenplanten (de tomaten laten zich al zien!) zijn enorm gegroeid en topzwaar geworden. Mijn zus heeft op onze tuin gepast, en die heeft een mooie oogst van peultjes gehad, die jullie hieronder kunnen zien. Natuurlijk heb ik ook weer vastgelegd hoe mooi de bloemetjes van de peulen hebben gebloeid, zoals vorig jaar. We hebben in juni en juli trouwens veel aardbeien gehad, bijna elke dag had ik wel een oogst zoals die je hieronder ziet. Verder heb ik een mooie biet geoogst, en prachtige tuinbonen. Dus: Afgelopen week aten wij bietjes met geroosterde knoflookdressing en een tuinbonensalade met sinaasappel en radijsjes van Elizabeth David uit eigen tuin! Het verschil tussen verse tuinbonen en ingevroren is bijna met geen pen te beschrijven. Ik vind het jammer dat ik maar twee planten heb!\r\n\r\naardbeien0713peulen_0713tuinbonen0813peulen1_0713rodebiet0813

Goede oogst, slechte oogst

juni 20, 2013

radijzen0613Wat een mooie, heerlijke radijzen komen er uit de moestuinbak! Aangezien ik vorig jaar maar één mooie radijs had, ben ik er heel trots op. Nu had ik er zes. Ze waren erg lekker! De peulenplanten en tuinboonplanten zijn alweer mooi aan het groeien, en de vleestomaten doen ook erg hun best. De tijm, die ik hier liet zijn, is weelderig gegroeid. We eten er komende week van, in dit gerecht.\r\n\r\nIn de tussentijd is er ook minder goed nieuws. Ik ben al vier courgetteplantjes verloren, de fussy baby tomaten hebben dit jaar besloten helemaal niks te doen, en ik heb per ongeluk een paar sokken (hoe krijg je het voor elkaar?) op een van mijn tigrette tomatenplantjes laten vallen. De minikomkommerplantjes blijven al heel lang echt heel erg mini, geen idee of dat nog wat gaat worden. Ook de basilicum heeft er geen zin in. De oregano begon eindelijk een beetje te komen, maar daar heb ik ook een beetje een hard hoofd in. Ah well, you win some, you lose some. Wel zonde.

Blikken in de tuin

mei 14, 2013

Midden in Rotterdam en dan het geluk hebben van een tuin.\r\n\r\npaars140513viooltjes140513rhodondendron140513\r\n\r\nIn de moestuinbak komen de peultjes (hopelijk worden ze net zo mooi als vorig jaar) en de radijzen al op. De beginnende tomaten-, courgette-, en komkommerplantjes laten zich voorzichtig zien en de sla begint ook al mooi te groeien. Dat duurt niet lang meer! \r\n\r\ntomatencourgette140513minispectrumsla140513\r\n\r\n\r\n

Groei!

april 19, 2013

tijm190413Eindelijk heb ik afgelopen weekend weer wat kunnen doen in de tuin en de voorbereidingen getroffen voor een nieuw seizoen moestuinbak. Ik heb binnen gezaaid/op kiem gezet:\r\n\r\n– Vleestomaten\r\n– Tigrette tomaat\r\n– Fussy baby tomaat\r\n– Minibel paprika\r\n– Mini komkommer\r\n– Gele courgette\r\n– Ronde courgette\r\n– Basilicum\r\n– Tijm\r\n– Oregano\r\n\r\nVerder heb ik buiten rucola gezaaid (komt al boven) en mini bladspectrum sla. Zoals jullie kunnen zien laat de tijm zich al heel voorzichtig zien! Ik kan niet wachten tot alles bovenkomt… Dit weekend staat het gazon op de agenda. Ik vrees al hoe het gras eruit komt te zien na het verticuteren. Ik ben nu al op mezelf in aan het praten dat het gazon er toch echt wel beter van wordt. Uiteindelijk.

‘Nu aan het kijken’

april 1, 2013

250px-Parade's_End_(TV_series)_titlecardIn het linkermenu van mijn log gooi ik mijn privéleven te grabbel. Je kunt er lezen wat ik op het moment lees en zie. Dat laatste is vooral onderhevig aan verandering; ik kijk veel series. Als ik net zoveel boeken zou lezen als dat ik afleveringen van series zie, dan zou ik vast briljant zijn. Maar nee!\r\n\r\nTot vorige week stond er Parade’s End in het lijstje. Dat was mooi. Ik ben een mateloos conservatieve romantica, dus de hoofdpersoon paste prima in mijn straatje. Dat, en ik ben verliefd op Benedict Cumberbatch. Ik ben dus bedroefd dat het alweer voorbij is, en ik tel af tot het moment dat Sherlock seizoen 3 gaat beginnen. We hebben nu één aflevering van The Americans gezien, en dat lijkt wel spannend. Als komische tegenhangers kijken we Community en Arrested Development, heerlijk grappig. Verder kijken we natùùrlijk Game of Thrones – morgen kijken we de eerste aflevering van seizoen 3. Er heeft veel in het ‘Nu aan het kijken-lijstje’ gestaan. Om een idee te geven: Six Feet Under, Battlestar Galactica, The Sopranos, The Wire, Carnivale, Deadwood, Twin Peaks, Firefly, Sherlock, BlackbooksGreen Wing, Homeland, Downton Abbey en meer (het is een te laat tijdstip voor een accuraat werkend brein). Wat ik vragen wilde: Wat kijk jij? En: wat moet ik zeker nog zien?

Londen: Beroemdheden en bosdieren

maart 17, 2013

mokWat een gaaf weekend! Ik zette mijn eerste stappen in de Londense Underground, en wie stapt er de metro uit? Mr. Bates van Downton Abbey! Ik kon het niet geloven. Ik heb wel 15 keer achter elkaar gezegd: “Ik heb Mr. Bates gezien, ik heb Mr. Bates gezien!”. Ik keek hem verwachtingsvol aan om te zien of hij mij misschien ook kende. Dat was natuurlijk niet zo. Het feit dat hij ook in real life en hoed droeg, maakte dat echter wel weer goed. Toen was mijn weekend eigenlijk al goed, maar het werd natuurlijk alleen maar beter: charity shops en tweedehands boekwinkels struinen, wandelen langs de Thames, over Camden Market, naar de National Portrait Gallery (eindelijk de Tudor schilderijen in het echt kunnen zien!), scones eten bij Hampton Court Palace, in de pub veel Aspall drinken, in Chinatown in de sushibar naast sushi ook flessen wijn van 6 pond per stuk bestellen, daarna – en als gevolg daarvan – filosofische overpeinzingen uiten, verdwalen in de Underground, in de trein gecomplimenteerd worden over het feit dat Nederlanders altijd zo goed Engels spreken (al zei de relatief aangeschoten Engelsman veelbetekenend “Deutschland” toen we vertelden waar we vandaan kwamen) en als klap op de vuurpijl zagen we een vos in een woonwijk over de weg schieten, en zo kwamen we erachter dat dat heel normaal is in het zuidwesten van Londen. Souvenir teller staat op 7: een nieuwe mok voor op mijn werk (morgen mijn eerste dag!), twee ‘Keep Calm’ shirtjes, pickle, relish, een tijdschrift en natuurlijk een enorme reep Cadbury Fruit & Nut. Cheers!