Nog slimmer!

Ok, ik heb even een break genomen door dit boekje van Mirjam Pol te lezen: Nog slimmer! Wegwijzer voor efficiënt en effectief studeren (VU University Press). Ik kreeg het aangeraden van degene die ik opvolg op mijn nieuwe werk, en ik heb er meteen allemaal tips uitgehaald die ik hopelijk op mijn studenten kan overbrengen en waar ik zelf ook wel wat aan heb gehad. Bijvoorbeeld: hoe leren überhaupt werkt, hoe je vastgeroeste gedachten kunt uitdagen, hoe je uitstelgedrag en concentratieproblemen kunt voorkomen en hoe je kunt ontspannen terwijl je onder grote stress staat. Het is een leuk en makkelijk te lezen boekje, met een fijne invalshoek vanuit de neurowetenschappen en studieadvies. Ik zou willen dat iedere (eerstejaars)student en zijn/haar begeleiders dit zouden lezen. Aan de andere kant kom ik dan misschien wel snel zonder werk te zitten haha! Zeker een naslagwerk, ik heb er al vele ezelsoren in gemaakt. Zo, en nu weer verder in de Engelse geschiedenis. Wat zijn jullie aan het lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.