Back: V

19-09-07: Prime – Poppy Z. Brite\n03-10-07: The Devil you know: Poppy Z. Brite\n30-10-07: Soul Kitchen – Poppy Z. Brite

\n\n

Weer veel van PZB. Needless to say: Gary (‘G-man’) en Rickey waren een beetje verslavend. Prime en Soul Kitchen waren wederom grepen uit hun leven en The Devil you know bevatte er een kort verhaal uit. In zowel Prime als Soul Kitchen hielp chef Rickey een restaurant uit de brand, al leek het af en toe alsof ze niet te redden waren en Rickey als gevolg ervan ook niet meer. De relatie tussen Gary en Rickey stond erin ook vaak op de tocht. Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal goed, al zijn er gebeurtenissen die een stempel op ze heeft nagelaten die ook weer terugkomt in de andere verhalen. Het was weer heel vermakelijk om in het Amerikaanse keukenwereldje mee te mogen kijken en in de relatie tussen de passionele Rickey en wat rationele ingetogen Gary. Ook leuk uitgewerkt vond ik de spanning die er soms kan bestaan tussen food-critics en de mensen die het eten dan ook werkelijk op tafel weten te krijgen.

\n

The Devil you know was andere koek, in plaats van een lopend verhaal is het boek een verhalenbundel. Het restaurantwezen komt er wel vaak in terug en zoals gezegd komen Gary en Rickey er ook in voor. Dit boekje is echter wat luguber soms en heet “What-the-fuck?”-effect is het niet vreemd. Je kan bij het lezen ervan ook merken dat PZB graag over obscure zaken (zoals vampieren, lijkschouwers, etc.) schrijft. Ik vond het minder leuk dan de ‘gewone’ boeken in ieder geval, maar het is ook gewoon heel anders. Je moet er van houden, zal ik maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.