Back: III

17-08-07: Humble Pie – Gordon Ramsay

\n\n

In de keuken een groot voorbeeld voor mij, deze man. Dit boek gaat over zijn jeugdjaren en zijn reis naar het grote succes. De restaurantwereld wordt in het boek uit de doeken gedaan, maar ook het grote mediacircus dat er in zijn leven bij kwam kijken. Zijn jeugd is exemplarisch voor een arm Brits gezin met een moeder die het maar moet zien te rooien en een agressieve alcoholistische vader. Het klinkt een beetje zielig zo, maar Ramsay laat zien hoe hij er inspiratie uit heeft gehaald. Neemt natuurlijk niet weg dat het gewoon een chef is met een hele grote bek (zo staat hij natuurlijk ook – terecht – bekend) maar deze autobiografie geeft toch een inkijkje in de achtergrond van deze – niet zo ‘Humblele’ – man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.