Hamiha haramiha

23-11-2006: Het zijn net mensen – Joris Luyendijk

Dit boek heeft heel wat van mijn zeepbellen doorgeprikt.

Voor wie wil weten hoe het er in de Journalistieke wereld en hoe het er daarbij in het Midden-Oosten aan toe gaat: Lees. Dit. Boek.

Ik heb het gevoel dat ik er ontzettend veel over wil zeggen, schrijven en vertellen, maar eigenlijk moet je het gewoon lezen. Joris Luyendijk zal het je vertellen.

p.s. Het is trouwens heel erg leesbaar; geen moeilijke woorden of eindeloze zinnen.

3 reacties op “Hamiha haramiha”

  1. Zelf uitgelezen: 27-12Ik ben het helemaal met je eens šŸ™‚ Het boek was ook voor mij een eye-opener, met name m.b.t. de houding van de media t.o.v. het Midden-Oosten (hoe de Arabieren in feite keer op keer de mediaoorlog verliezen omdat het vanuit hun invalshoek niet duidelijk is hoe enorm belangrijk de media zijn in het ‘vrije’ westen), maar voor mij ook m.b.t. hoe correspondenten werken. Wat een toneel wordt ons avond na avond voorgeschoteld!

  2. Jazeker. Ik heb de ‘spontane volksfeesten’ ter ere van de ophanging van Saddam met een stevige korrel zout genomen en ik dacht bij zo’n beetje elk beeld ‘zal wel gemanipuleerd zijn’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.