Boekrecensie: Very veggie family cookbook

December 19, 2017

Sinds ik in januari 2017 gestopt ben met het eten van vlees, is Marc helemaal losgegaan op het vinden en koken van recepten uit vegetarische kookboeken. We hebben verschillende boeken van Thug Kitchen (veganistisch) en bijvoorbeeld het vegetarische kookboek van Mat Follas. Nu dat ik vanwege de zwangerschap (en bijkomende misselijkheid) toch ook weer af en toe wat vlees eet (omdat ik dat wél binnen krijg, vraag me niet hoe het werkt), eten we tóch bijna altijd uit deze boeken en eten we toch nauwelijks vlees. Nu kwam de Sint op verzoek van Marc met het volgende boek uit zijn zak: Very Veggie Family Cookbook van Sara Ask & Lisa Bjärbo en oh boy, wat ben ik enthousiast!

We hebben tot nu toe drie gerechten gegeten uit dit boek:

  • Pasta met noten en wortel (pagina 33)
  • Romige bonencurry (pagina 60)
  • Amandelballetjes met aardappelpuree (pagina 90)

Alle recepten waren snel klaar, veel groenten, verrassende combinaties, en bovenal: We vonden het alledrie heerlijk! (En ook misselijkproof voor mij!) Emma heeft haar borden telkens leeggegeten (en vraagt steeds: “Papa, maak je dit nog een keertje alsjeblieft?!”) en ook Marc en ik vonden het dus erg lekker. Er staan ook wat tips in voor koken voor baby’s (erg handig, mochten we straks weer een enthousiaste Rapley baby krijgen).

Marc was zo klaar met koken (en e.e.a. is ook eventueel van te voren te maken, zodat het kookboek goed in te passen is in een druk weekmenu). Bovendien: Er staan allemaal opties bij om de recepten ook veganistisch te maken. Ik kijk nu al uit naar veel andere recepten uit dit boek! Genoeg verschillende en afwisselende keuzes, en dat is fijn als je elke week weer moet bedenken wat je heel de week moet eten. Heel fijn om dit boek in onze verzameling te hebben staan, bedankt Sinterklaas!

En mocht je nu denken, Regina, hoe heb je die man aan de haak geslagen? Hij kookt heel lekker voor je, en als je besluit te stoppen met het eten van vlees past hij zich daar helemaal op aan? Haha, hij is van MIJ! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *