Vissticks maak je makkelijk zelf!

November 29, 2017

Dit is een van Emma’s favorieten. Als ik vertel dat we dit eten, gaat ze enthousiast springen en slaakt ze kreten van blijdschap. Van dat eten waarna ze geen toetje meer hoeft, omdat ze er al genoeg door gegeten heeft. Ik weet eigenlijk niet of ze ooit wel eens diepvriesvissticks op heeft (in ieder geval niet bij ons) maar ik vind ze zelf altijd droog en slap. Ik dacht: “Dat kan beter, dat moet wel!” Toen heb ik dit recept bedacht. Marc heeft met me meegedacht voor de samenstelling van het kruidenmengsel voor bij de panko/het paneermeel. Ik heb er ook een simpel recept bij bedacht voor zelfgemaakte (redelijk gezonde) tartaarsaus, die wij er altijd bij eten. Wij aten er worteltjes en aardappeltjes uit de oven bij, maar Emma vindt sperziebonen erbij ook “verrukkelijk”. Veel kook- en eetplezier!

Homemade fishsticks

Ingrediënten, voor 4 personen

 • 300 g verse witvis (wij namen kabeljauwfilet)
 • halve citroen
 • 2 eieren
 • 200 gram panko (Japans paneermeel)
 • halve theelepel milde paprikapoeder
 • kwart theelepel knoflookpoeder
 • kwart theelepel uienpoeder
 • 1/8 theelepel cayennepeper
 • versgemalen peper en zout naar smaak
 • olie om in te bakken (ik gebruik arachide olie)

Nodig: keukenthermometer, hapjespan

Bereidingswijze

 1. Snijd de vis in (ongeveer) gelijke stukken. Besprenkel met de sap van de halve citroen, bestrooi met versgemalen zout en peper.
 2. Breek de eieren boven een ruim schaaltje of diep bord en klop ze los. Doe de panko in een ruim schaaltje of diep bord en doe er de kruiden en versgemalen zout en peper bij. Roer het goed door, zodat de kruiden goed gemengd zijn.
 3. Haal de stukken vis met één hand eerst door het geklopte ei, en daarna door de gekruide panko. Leg de stukken gepaneerde vis op een bord.
 4. Doe de olie in een hapjespan. Een laagje waarmee de vis tot de helft in de olie ligt, is voldoende. Verwarm de olie tot 180 graden. Bak de stukken vis in gedeelten eerst aan de ene kant goudbruin, draai om en bak dan de andere kant. Zo bak je in gedeelten steeds een paar stukken vis. Laat de vis uitlekken op keukenpapier, en houd warm onder aluminiumfolie. Voila!

Zelfgemaakte tartaarsaus

Ingrediënten 

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • halve theelepel fijne dyonmosterd
 • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt), anders een theelepel gedroogde
 • 1 augurk
 • halve theelepel kappertjes
 • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

 • Meng de Griekse yoghurt met de mosterd. Doe er de dille bij.
 • Snijd de augurk in hele kleine blokjes. Snijd de kappertjes heel fijn. Doe dit bij de yoghurt.
 • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Reacties 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *