Tajine met kip en vijgen

February 3, 2016

Onze dochter was aan het smullen gisteravond! We aten tajine van kip en gedroogde vijgen. Vooral de uitroepen van ‘Couscous! Couscous!’ waren om van te smelten. Ik heb geen foto gemaakt van het gerecht, maar ik wilde het toch met jullie delen. Dus ook geschikt voor minimensjes van 1,5 jaar.

Tajine met kip en vijgen
voor 2 volwassenen en 1 kleintje

Ingrediënten

 • 300 g kipfilet, in grove stukken
 • 2 uien, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 12 gedroogde vijgen, in kleine blokjes
 • 200 ml kippenbouillon
 • 1 tl kurkuma
 • 1,5 tl gemalen komijn
 • 1 kaneelstokje
 • 2 el vloeibare honing

Bereiding

 1. Fruit de ui en knoflook in de tajine of braadpan op laag vuur zachtjes (nog 10 min). Breng de kip op smaak met versgemalen zout en peper. Doe de kip erbij in de pan, samen met de kurkuma, kaneelstokje en komijn. Bak de kip om en om bruin.
 2. Voeg de bouillon toe, en de stukjes vijg. Dek de tajine af en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven.
 3. Voeg als laatste de honing toe en schep alles door elkaar. De saus moet nu een beetje stroperig zijn. Is het nog niet stroperig genoeg, haal dan de vaste ingrediënten uit de pan en houd ze warm. Laat de saus dan nog even inkoken.

Ik at er ‘mijn’ couscous bij, lees het recept hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *