Favoriete leftovers

May 1, 2013

paddestoelwalnotenpastaEigenlijk is dit recept geschikter voor een gure herfstavond, maar ik houd nu eenmaal van walnoten, en van paddestoelen. Bovendien waren er walnoten over van de platte notentaart van afgelopen weekend. Dan heb ik er maling aan dat het al mei is. Één plus één is onderstaand gerecht geworden. Niet moeilijk, ook voor de vegetarische liefhebber, en het belangrijkste nog: het smaakte goed! Natuurlijk een dooddoener om dat over je eigen recept te zeggen, maar ik was gelukkig niet de enige die het vond. Dat het door die keuring heen is gekomen, zegt nogal wat. Al vond mijn tafelgenoot wel dat voortaan de walnoten niet in de saus gedaan moeten worden, maar achteraf over het gerecht gestrooid moeten worden. Ach, dat is best te doen. Dit is wat ik heb gedaan om het gerecht te maken:

Ingrediënten, voor 2 personen

 • 175 g pipe rigate
 • 25 g margarine
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 200 g gemengde paddestoelen, schoongemaakt en gesneden
 • 100 g walnoten, fijngehakt
 • 200 ml room
 • 1/2 tl gedroogd salieblad (als je vers hebt: doen! Hak dan drie blaadjes fijn)
 • handje verse basilicum, fijngehakt
 • 25 g verse parmesan + extra

Bereiding

 1. Kook de pasta in gezouten kokend water beetgaar. Maak ondertussen de saus. Verwarm de boter en smoor hierin de knoflook een minuutje. Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze ongeveer 4 minuten mee.
 2. Doe de room bij de paddenstoelen en zet het vuur iets hoger. Laat een beetje indikken.
 3. Doe de walnoten en salie erbij en breng om smaak met zout en peper. Als de pasta gaar is, giet je hem af. Bewaar wat van het kookvocht.
 4. Doe de pasta bij de saus. Als de saus te dik is geworden, doe je wat van het kookvocht van de pasta erbij. Doe de parmesan bij het gerecht en roer op het allerlaatst de basilicum erbij. Schep op borden en maak af met wat vers geraspte parmesan. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *