Comfort food

March 21, 2013

zoete-aardappelSoms heb je zo’n recept waar je altijd blij van wordt. Ik heb het met dit recept. Ik zit er zelfs aan te denken om het te bewaren voor met kerst, zo’n rijke smaak heeft het. Voor mij valt deze puree onder de noemer comfort food, terwijl ik ‘m vaak maak als er kliekjes zijn, zoals wanneer er salie over is van mijn pompoen plaatpizza, of zoete aardappel van een fritata naar het recept van Gordon Ramsay. Wij eten dit als we luxe willen eten met lamsfilet, maar ook als we doordeweeks met een stukje kip. Je kan er veel kanten mee op! Zorg alleen dat je er groenten bij serveert die niet al te zoet zijn. Neem bijvoorbeeld geen wortel of pastinaak, maar boontjes, broccoli of spinazie. Eet smakelijk!

Zoete aardappelpuree met verse salie

Ingredienten, voor 2 personen

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 125 gr mascarpone
  • 5 blaadjes verse salie
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Zet een volle waterkoker aan. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukjes. Doe ze in een ruime pan, en schenk er kokend water op, vanuit de waterkoker. Zet op hoog vuur, breng het aan de kook en zet het vuur middelhoog.
  2. Kook de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten gaar. Hak intussen de verse salie fijn.
  3. Stamp de zoete aardappel met een pureestamper fijn. Doe de mascarpone erbij en roer door met een vork, zodat je de nog wat grovere stukjes zoete aardappel fijn maakt. Roer de gehakte salie erdoor en breng op smaak met versgemalen zout en peper.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *