Een kijkje in de kerstkeuken

January 5, 2013

Zoals elke kerst, hebben we ook dit jaar weer gekookt bij mijn schoonouders. Dit keer plaats ik er hier geen recepten van, want we hebben de gerechten helemaal uit kookboeken gemaakt. De uitzondering is hoofdgerecht, maar daar heb ik helaas geen goede foto’s van. Het hoofdgerecht was: Wildzwijnbiefstuk met Pruimensaus, en als bijgerechten: aardappelgratin, knolselderijpuree, erwtjes met munt en een frisse witlofsalade. Mochten jullie daar nog recepten van willen hebben, hoor ik het graag! Het was allemaal erg lekker. Ik kan dan alleen niet laten zien hoe het gerecht eruit ziet. Van het voor- en nagerecht kan ik dat wel, en ik zal er hieronder bij zetten waar het recept vandaan komt:

Eerst: Het voorgerecht – Drieluikje van Garnalen – helemaal gemaakt door Marc. Het recept komt uit het AH kookboek De smaak van december. De mayonaise die erin gaat, heeft Marc heel succesvol zelf gemaakt, door De Dikke van Dam te volgen. Groot succes! We hebben er getoast casino bij gegeven met roomboter met zeezout.

voorgerechtkerst2012

Het toetje was ook een groot succes. Het komt uit het Engelse kookboek First crack your egg van John Burton-Race en Angela Hartnett, uitgebracht in het kader van het BBC programma Kitchen Criminals. Het toetje heet Raspberry Shortcake, en is helemaal van begin tot eind zelf gemaakt – de koekjes dus ook. Erg leuk recept! Kortom: Het was weer een geslaagd diner.

toetjekerst2012

Reacties 2

  • Judith

    Ik had de foto’s al gezien, maar nogmaals mijn complimente. Het ziet er fantastisch uit. Kookkunstenares!!!! x Judith

  • J&A

    Ja, dat kan je gerust zeggen! Het was helemaal TOPPIE en het smaakte verrukkelijk!
    Liefs, J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *