Lievelingskostje

August 26, 2012

Altijd als we niet weten wat we moeten eten, stelt Marc onderstaand recept voor. Het is zijn nieuwe lievelingskostje, volgens mij! Het recept is een beetje gegroeid naar wat het nu is. Even uitvinden hoe hij het lekkerst is, en nu is het altijd een succesverhaal. Ik vind het altijd lekker om er een beetje rucola bij te eten; dat past mooi bij de peer en geitenkaas.

Zachte geitenkaastaart met peer

Ingrediënten, voor 2 personen

 • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
 • 2 handperen
 • 300 g President Chèvres doux 45+
 • Half pakje verse tijm
 • 100 g gepelde walnoten
 • 1 el heldere honing

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Vet een springvorm van 18 cm in. Verdeel de plakjes bladerdeeg erover.
 3. Leg bakpapier over het deeg en vul dit uit met droge bonen. We gaan de bodem ‘blind bakken’, zodat de bodem alvast wat voorgaring krijgt. Zet de vorm 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 4. Snijd ondertussen de peren in partjes (zonder klokhuis uiteraard) en verkruimel de geitenkaas. Rits de tijmblaadjes af.
 5. Haal na 15 min de bodem uit de oven en verwijder de droge bonen. Verdeel er de geitenkaas over, verdeel de perenpartjes in een mooie cirkel en strooi de tijm eroverheen. Breek de walnoten in kleine stukjes en verdeel die over de taart. Verdeel de eetlepel honing erover.
 6. Zet de taart weer terug in de oven en bak af in 15 minuten.
 7. Eet smakelijk allemaal!

Reacties 2

 • J&A

  Hee lieve Gina, dat heb je als je 3 weken afwezig bent door vakantie, dan heb je weer heel wat bij te lezen op je site 🙂 Maar wel leuk hoor! We zien weer bijzondere recepten “voorbijkomen”. Zal ik toch eens de geitenkaastaart proberen voor A ……………?
  Veel liefs, J&A

 • Hairstyles

  Another thing I have noticed is the fact for many people, poor credit is the result of circumstances beyond their control. Such as they may be actually saddled with illness and as a consequence they have high bills for collections. Maybe it’s due to a occupation loss or even the inability to work. Sometimes divorce proceedings can truly send the finances in a downward direction. Thank you for sharing your opinions on this web site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *