Laatste beetje guur weer op je bord

April 11, 2010

Ook al is het april, kan het nog best wel eens guur zijn. Vandaag was ook zo’n dag en een paar weken geleden (toen ik onderstaand recept maakte) was het dat ook. De smaken van deze hartige taart passen veel meer bij de herfst dan bij de lente, maar als het zo hard waait en de wolken zo donker zijn, dan heb ik toch trek in stevige ingrediënten. Onderstaand recept is bovendien een Lui Recept. Het is gebaseerd op deze AH-receptenkaart, en ik maakte het op een vrijdag na een hele drukke week, en ja: ik gebruik dan ook wel eens voorgesneden groente. Met hoge uitzondering, maar om hypocrisie te voorkomen, plaats ik dit gerecht hier ook gewoon heel eerlijk. Ik heb de receptenkaart dus op een aantal stappen niet gevolgd omdat onderstaande ingrediënten me beter bij elkaar leken passen. Ik heb het oorspronkelijke recept natuurlijk niet geproefd dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het ook zo bleek, maar ik vond mijn resultaat in ieder geval lekker. Zoek de verschillen! 😉

Najaarstaart

Ingrediënten

 • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
 • 2 el halfvolle melk
 • 2 el olijfolie om in te bakken
 • 1 zak wokgroenten met champignon, prei, rode ui
 • 1 ui, gesnipperd
 • 20 g bakboter (bak en braad/croma)
 • 2 el bloem
 • 200 ml halfvolle melk
 • 50 g walnoten, gepeld en grof gehakt
 • 250 g Bettine Blanc geitenkaas met honing
 • versgemalen peper en zout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif je werkblad met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op een stapeltje en rol er met een met bloem bestoven deegroller een mooie lap deeg van. Drapeer deze in een ingevette quichevorm, zorg dat er een beetje over de rand hangt. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
 2. Verwarm ondertussen de olie in een wok. Wok de groenten even kort op hoog vuur beetgaar. (Niet te lang; ze gaan de oven nog in).
 3. Smelt de boter in een steelpan met een dikke bodem. Zet het vuur laag bak de ui tot glazig en bruin. Doe de bloem erbij en roer met een houten lepel even door. Doe ondertussen de melk in een schenkkan en voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl je met een garde roert tot het een gladde massa wordt.
 4. Voeg de uiensaus bij de wokgroenten en roer goed. Doe de walnoten erbij en breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de taartbodem en strijk glad met een houten lepel. Verkruimel de kaas erboven, verdeel goed over heel de taart.
 5. Vouw het deeg dat over de rand hangt een beetje langs de kant van de vorm. Besmeer de rand met de melk.
 6. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin en gaar is.

Reacties 4

 • Judith

  Lang niet gekeken hier. Ik was het een beetje vergeten…..oeps, sorry……hahaha, maarja, jij druk, dus ik had ingepland dat je niet zou loggen. Wel dus.
  En het resultaat is 2 heerlijke taarten. De harige…oeh, daar ga ik voor. Volgende keer misschien uien en prei uit eigen moestuin????

  Liefs Ju

 • Judith

  Oh, en geitenkaas…….mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  Heb laatst jonge kaas gekocht met knoflook, op de markt. Zeker de moeite waard.

  Liefs van je grootste fan.

 • Judith

  ps, wanneer ga je mijn geadviseerde recept(en) eens hier neerzetten? Kikkererwten met gehakt en prei bijv. Of die salade? Lijkt me tof. Maar geen verplichting hoor. Zie maar…..Maar zou me wel vereerd voelen. hihihihihihi

 • Regina Auteur

  Ik wil de recepten die ik van je gekregen hebben zeker een keer proberen! Zien er lekker en leuk uit om te maken. Ik zou ze alleen niet zo snel hier neerzetten, aangezien het niet mijn ‘eigen’ recepten zijn. Maar ik vind het super om nieuwe recepten te krijgen en uit te proberen, altijd inspirerend! Dus wie weet inspireren ze me wel tot nieuwe eigen recepten en dan zul je ze zeker hier zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *