Pompoen-leftover

September 25, 2009

Ik durf bijna niets meer te schrijven over eten uit het seizoen, aangezien ik in de vorige post een beetje een foutje heb gemaakt; volgens mij zijn kastanjes past echt in het seizoen vanaf oktober… Nou goed, ik heb natuurlijk gekookte kastanjes gebruikt en de meneer van de wildhandel opperde het zelf. Zo, heb ik mezelf er toch nog een beetje uitgekletst! Dan zeg ik het maar zo: Ik vind het toch wel weer de tijd voor pompoen! Ik ben echt gek op pompoen dus of het nu al in het seizoen is of niet: Als ik het tegenkom in de winkel kan niemand me van het idee afhelpen dat ik er iets mee wil doen. Onderstaand gerecht heb ik eens gemaakt toen ik pompoen over had van m’n pompoensoep. Pas geleden hebben we die weer gegeten, dus ik vond het wel gepast dit recept hier te plaatsen.

Plaatpizza met pompoen, voor 2 personen

Ingrediënten

 • ca. 250 g pompoen, geschild en in blokjes
 • olijfolie om in te bakken
 • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
 • 1 eidooier, losgeklopt met een paar druppels water
 • 75 g jong belegen geraspte kaas
 • 25 g geschaafde parmesan
 • 3 blaadjes salie, fijngesneden + extra voor garnering
 • versgemalen zout en peper

pompoenplaatpizza

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pompoen zachtjes aan tot de blokjes zacht zijn. Ze hoeven niet bruin te zijn na het bakken.
 2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een rechthoekige lap. Kerf er met een scherp mes langs alle kanten in met ongeveer 1 cm afstand van de rand. Snij niet door het deeg heen! Bestrijk deze rand met een kwastje met de eidooier.
 3. Strooi de helft van de kaas op de het deeg (zowel de jong belegen als de parmesan, blijf binnen de lijn) Strooi de salie erover, verdeel er de gebakken blokjes pompoen over en bestrooi met peper en zout.
 4. Bak de plaatpizza voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven en strooi er de rest van de kaas over. Laat dit nog 5 minuten in de oven staan en garneer het met de salie.

Makkelijk, hè? Eetze!

Reacties 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *