Terug van heel lang weggeweest

August 9, 2009

Misschien dat sommigen van jullie gedacht hebben dat ik het gehad had met dit logje, maar niets is minder waar! Net als koken is het loggen erover voor mij een grote hobby. Maar aangezien ik mijn studie nogal serieus neem moet ik het hebben van de momenten dat ik het allemaal met elkaar kan combineren, en dat is nu, jahoe! Ik heb vakantie op het moment en kan dus naar hartenlust posten. Aangezien ik nog recepten heb tot aan kerst, heb ik besloten de recepten in omgekeerde volgorde te plaatsen, dus meest recent eerst zodat ik een beetje bij de seizoenen blijf.

Onderstaande taart heb ik al een aantal keer gemaakt bij verjaardagen en het bleek een groot succes. Ik vind ‘m zelf ook erg lekker en het is een plaatje om te zien!

Witte chocolade taart met ricottaroom en verse aardbeien

Ingrediënten

 • 300 g witte chocolade, fijn gesneden
 • 500 ml slagroom
 • 115 gram boter
 • 175 gram kristalsuiker+1 tl kristalsuiker
 • 3 eieren
 • 225 gram bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • mespunt zout
 • 500 g aardbeien
 • scheutje bruine rum
 • 250 gram ricotta
 • 2 zakjes vanille suiker

wittechocaardbei

Bereiding:

 1. Beboter twee springvormen van 24 cm doorsnede en besprenkel met bloem. Knip twee stukken bakpapier te grote van de bodem uit en leg deze in de springvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Verwarm 120 ml slagroom in een pannetje met een dikke bodem, laat het niet koken. Voeg 115 gram van de witte chocolade toe en laat het smelten. Roer goed zodat er een glad mengsel ontstaat en laat dit afkoelen.
 3. Roer de boter en suiker bij elkaar en klop het met een garde schuimig op. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop steeds goed met je garde. Doe in een andere mengkom de bloem, het bakpoeder en het zout bij elkaar en meng dit even door. Voeg nu steeds om en om wat van het bloemmengsel en het roommengsel toe aan het eiermengsel en klop dit steeds goed door met de garde. Als je klaar bent, heb je het beslag. Vul dit uit over de twee springvormen en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar. Test dit door een saté prikker in de cake te steken: als hij er droog uit komt, is hij gaar. Stort de cake-lagen na het bakken uit op een rooster, haal het bakpapier eraf en laat ze verder afkoelen.
 4. Voor de vulling klop je de 250 ml slagroom stijf in een schone glazen kom. Schep er kleine schepjes van de ricotta bij en voeg de overige witte chocolade en de vanille suiker toe. Doe er 2/3 van de aardbeien (in kleine stukjes gesneden) bij en voeg naar smaak een scheut van de rum bij en roer goed door. Proef of je ‘m goed op smaak vindt en voeg desgewenst nog iets van de ingrediënten toe.
 5. Klop de overige slagroom stijf (130 ml) met een theelepel suiker. Leg een cake-laag op een bord en verdeel er de vulling op. Leg hierover de andere cake-laag en smeer met een mes een deel van de pasgeklopte slagroom erover. (Zie de foto) Versier de taart met de overige aardbeien (in plakjes) en maak de taart af door de overige slagroom met een spuitzak in toefjes op de taart te spuiten.

img_0154

Een feestje op zichzelf, zowel het maken en zien als eten! Veel plezier gewenst, dus!

Reacties 2

 • Judith

  Haha, inderdaad…….ik heb je hier gemist. Gelukkig mag ik mij gelukkig prijzen met het feit dat ik je in het echie kan zien en spreken. Dus wat dat betreft kwam ik de afgelopen periode weinig tekort.
  Jouw taart ziet er mooi uit hoor. Weer als van ouds.
  Ik zocht op jouw website nog naar jouw curry van gisteren, trouwens. Maar ook met zoeken kom ik hem niet tegen. Of kijk ik verkeerd?

  groetjes Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *