Een Italiaans Soepje

July 30, 2008

We zijn pas twee weken op vakantie geweest naar het Wonderschone Wales en daar hadden we een ontzettend mooie, ruime caravan waar heel goed in kon worden gekookt! Vriendlief en ik hebben dan ook twee weken voor vijf personen gerechten op tafel mogen zetten. We hebben veel bekende gerechten gemaakt, maar ook enkele nieuwe. Onderstaand gerecht vinden we zeker voor herhaling vatbaar! Ik vond het ook nog eens heel leuk om te maken.

Minestrone met pesto, voor 5 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 125 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes van ca. 3 cm
  • 50 g doperwten
  • flinke hand savooienkool, in reepjes
  • 3 tl tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes à 400 g
  • 1,5 liter groentebouillon
  • handje kleine schelpjespasta
  • aantal tl groene pesto (hoeveelheid naar wens)
  • 5 blaadjes verse basilicum, ter garnering
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm in een soeppan de olie. Bak hierin de ui, knoflook en peterselie op laag vuur in ongeveer 10 minuten totdat de ui zacht en bruin geworden is. Roer het mengsel af en toe om.
  2. Doe de bleekselderij en wortel erbij en bak ze ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met flink wat peper.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen. Roer de soep af en toe door.
  4. Proef of de soep op smaak is en voeg desgewenst nog wat peper en zout toe. Voeg vervolgens de courgette, sperziebonen, doperwten, savooiekool en pasta toe.
  5. Laat de soep nog even pruttelen totdat de pasta gaar is. Test of dit het geval is door een stukje pasta te proeven.
  6. Serveer de minestrone in soepkommen of diepe borden en schep op elke portie een theelepel groene pesto en garneer met een blaadje basilicum.

Rest mij niets anders te zeggen dan: Eet smakelijk! Dat hebben wij in ieder geval wel gedaan, gezellig in de caravan.

Reacties 1

  • J&A

    Dit Italiaans soepje in North Wales is zeker niet verkeerd gevallen. Na een mooie wandeling bij Capel Curig vonden wij dit mediterrane gerecht heel lekker en in combinatie met de apple crumble als toetje hadden we een heerlijke maaltijd. Wat we ons nu afvragen: zou dit ook zo lekker smaken in Scotland?????

    Liefs J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *