Toetje met left-over Mascarpone

June 4, 2008

We hadden nog wat mascarpone over van de tiramisu en ik gooi het liefst nauwelijks iets weg. Ik moest er dus nog iets mee doen. Omdat we die week alle hoofdgerechten al bedacht hadden, besloot ik er voor een nagerecht iets mee te doen. Hieronder zie je het resultaat. Een heerlijk makkelijk gerechtje dat desondanks toch heel erg in de smaak viel. Ook lekker met zomers weer.

Vanillemascarpone taartjes met verse Hollandse aardbeien, 3 personen:

Ingrediënten

  • 175 g Hollandse aardbeien, schoongemaakt en in kleine stukjes
  • 125 g mascarpone
  • 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 50 ml slagroom
  • 25 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op gasstand 6 (of 200 graden.)
  2. Leg de plakjes bladerdeeg met wat ruimte ertussen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Prik ze met een vork een beetje in, zodat het niet teveel gaat rijzen tijdens het bakken.
  3. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Leg de krokante taartbodempjes op een rooster en laat ze afkoelen.
  4. Roer in een kom de mascarpone met de slagroom, vanillesuiker en basterdsuiker om en klop dit met een garde los. Zet de kom even in de koelkast.
  5. Leg op elk bord een afgekoelde taartbodem. Verdeel de vanillemascarpone hierover. Schep voorzichtig de aarbeien op elk gebakje, bestrooi ze met poedersuiker en serveer direct.

Wat had het weggooien van dit left-overtje toch zonde geweest!

Reacties 3

  • honeymaker

    Toch verbazingwekkend hoe je met left-over Mascarpone een toetje maakt en vervolgens weer met left-over aardbeien zit. Absoluut niet erg, maar toch een soort ‘vicieuze cirkel’. Overigens is de toevoeging van appel in het bladerdeeg, zoals mensch de dag erna deed, een aanrader bij dit simpele doch lekkere recept!

  • Regina Auteur

    Haha, inderdaad. Maar aardbeien komen altijd op. Bij mascarpone had ik het idee dat dat toch wat minder snel zou lukken. En mascarpone is ook wat duurder. Maar je hebt helemaal gelijk!, natuurlijk.

    Met appel lijkt me inderdaad ook lekker. Ik ben jaloers! Nog maar een keertje doen dan 😉

    Maar euh, valt het wel in A’s categorie? Met andere woorden: was dat niet al te zwaar?

  • J&A

    Laat dit toetje maar een keer voorbij komen hoor! Met of zonder appel, maakt niet uit. Het ziet er verrukkelijk uit.

    Groetjes, J & A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *