Kippetjes

April 29, 2008

Ik dacht dat de foto van dit gerecht verschrikkelijk was mislukt; daarom heb ik het recept niet eerder geplaatst. Ik vind het – sinds dat ik foto’s bij mijn posts plaats – het leukst als er een foto bij kan. Als dat niet lukt, komt het recept meestal ook niet op mijn site. Dit gerecht was heel erg lekker en ik zet ‘m er toch op, met foto, al zijn de mascarpone-kippetjes daar niet zo mooi op te zien. Het zij zo. Als je wil weten hoe het er in het echt uit ziet, raad ik je aan het gewoon eens een keertje te maken.

Mascarpone-Kippetjes met Rauwe Ham en Champignons, voor 3 personen:

Ingrediënten

 • 3 kipfilets
 • 3 plakken Coburger rauwe ham
 • 250 g champignons
 • 100 g mascarpone
 • 40 g boter + iets achterhouden voor de ovenschaal
 • sap van 1 citroen
 • 1 teen knoflook
 • handje platte peterselie, fijngehakt
 • 1 tomaat
 • versgemalen zout en peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op gasstand 6 (200 graden) en boter de ovenschaal in.
 2. Snijd de champignons klein. Smelt 25 g boter in een kleine koekenpan en leg er de knoflook teen in. Bak deze bruin, haal ‘m er vervolgens uit en gooi ‘m weg. Het gaat alleen om de smaak van de knoflook.
 3. Doe de peterselie en de champignons in de pan en bak ze in ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren op hoog vuur mooi bruin. Voeg het citroensap toe en maal er zout en peper naar smaak overheen. Bak ze nog 2 minuten en haal de pan dan van het vuur.
 4. Snijd de kipfilets met een fileermesje – of in ieder geval een goed scherp mes – horizontaal door. Leg elke kipfilet als een boekje open en sla beide kanten plat. (Het liefst met een vleeshamer natuurlijk, maar omdat ik die nog niet heb, heb ik een deegroller gebruikt.) Bestrooi ze met zout en peper.
 5. Leg in elke kip een plak ham, verdeel er steeds 1/3e van de mascarpone over en schep er steeds 1/3 van het champignonmengsel op, zodat het allemaal gelijk verdeeld is.
 6. Vouw de filets weer dicht en zet ze met cocktailprikkertjes vast.
 7. Snijd de tomaat in grote plakjes en leg deze op de kip. Bestrooi dit met zout en peper en leg ze in de beboterde ovenschaal. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de pakketjes en zet de schaal in de oven.
 8. Laat de kippetjes in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven gaar worden.

Voor herhaling vatbaar!

Reacties 3

 • Judith

  Zie ik dat goed? Een verse update op je site met 3 nieuwe recepten maarliefst? Ja, het is echt waar. Jippie!!!!! Mijn geduld word geprezen! Ik ben vast je grootste fan, dus ga meteen al je nieuwe recepten bekijken en lezen. Lekkerrrrrrrrrrrrrrr……

 • Judith

  superleuk recept. Erg lekker lijkt me deze, inderdaad. Ik ben dol op kip. Ik doe er ook altijd vanalles in. Soms geitenkaas (mijn 2e favoriet) met parmaham. Laatst heb ik ook zoiets lekkers gedaan, trouwens. Kip insmeren met echte tandorikruiden van de toko. Yogurt mengen met kruiden, kip me marineren en een paar uur laten staan. Kip in de oven. Op het laatst een uitje bakken en eroverheen gooien en even mee de oven in. Zooooo lekker, joh. Vooral met die kruiden. Je moet deze beslist eens kopen bij de toko. En de yogurt maakt het zo mals, door het zuur dat erin zit.
  Maar jou recept ga ik ook zeker snel maken, hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *