Nu naar eigen recept.

March 8, 2008

Vorige week zondag kwamen er vrienden bij ons eten. Ik vind het dan altijd erg leuk om een eigen toetje te maken. Naast Italiaanse Tiramisu vind ik Engelse Trifle ook altijd ontzettend lekker. Ik heb het al een aantal keer gemaakt, uit een kookboekje, van Gordon Ramsay en van Tana Ramsay. Maar ik vond nu dat het wel eens tijd werd voor een geheel eigen recept. En dit is het geworden: Mijn Framboos-Aardbei Trifle met Vanilleslagroom.

030108180026.jpg

Ingrediënten

 • 6 dikke plakken roombotercake
 • halve pot frambozenjam
 • 300 g frambozen
 • 200 g aardbeien
 • 2 flinke scheuten sherry
 • 1 pak vanille vla
 • 250 ml slagroom
 • 2 el suiker
 • halve tl vanillezaadjes
 • 20 g amandelschaafsel

030108180035.jpg

Bereiding:

 1. Maak de trifle een dag van te voren. Zo kunnen de smaken goed in elkaar overlopen en is hij op z’n lekkerst.
 2. Snijd de plakken cake horizontaal door midden, zodat er twee dunne plakjes ontstaan. Besmeer steeds één plakje royaal met de frambozenjam en leg er het andere dunne onbesmeerde plakje bovenop. Doe dit tot je alle plakjes hebt gehad en er weer 6 plakken ontstaan, in het midden besmeerd met jam.
 3. Snijd de plakken in blokjes en leg deze in een glazen schaal.
 4. Snijd de aardbeiden in kleine stukjes, maar houdt er een paar (een stuk of vier) apart voor de garnering. Schep de frambozen met de aardbeien met 2 el frambozenjam om.
 5. Schep het fruit-jam mengsel op de cake en druk goed aan met een lepel. Giet hier de sherry over. Schep de bovenste laag voorzichtig om zodat de sherry de cake kan bereiken en druk dit wederom goed aan.
 6. Klop de slagroom met een garde in een ruime glazen kom met de suiker en vanille stijf. Dit kan even duren maar heb geduld, het resultaat loont!
 7. Verdeel de vanille vla over het cake-fruit mengsel. Schep er daarna voorzichtig de slagroom op en verdeel dit gelijkmatig over de vla. Zet de trifle weg in de koelkast en laat ‘m een dag in de koelkast staan.
 8. Haal de trifle een half uur voordat je ‘m wil serveren uit de koelkast. De trifle is het lekkerst als hij op kamertemperatuur is, dan proef je de smaken beter. Rooster vlak voor het serveren het amandelschaafsel goudbruin en laat dit afkoelen. Snijd de apart gehouden aardbeien in plakjes en garneer de trifle met de amandel en aardbeien in een desgewenst patroon.

Onze visite leek verheugd dat ik weer een eigen toetje gemaakt had en we hebben er allemaal weer lekker van gesmuld! Wat mij betreft is dit weer een blijvertje. Ik kan er zelf ook moeilijk vanaf blijven. Dus veel kook-, kijk-, en smulplezier iedereen!

Reacties 4

 • Judith

  Jeempie, waarom ga je geen kookboek maken Regina. Ik wil je wel helpen. Een uitgever zoeken moet in elk geval geen punt worden. En voor de foto’s hoef je zeker geen dure kok en fotograaf in te huren. Dus wat let je. Dit is werkelijk weer een hoogstandje. Sjapo hoor!!!!!!

  Liefs Judith

 • Judith

  Oh, ik wilde nog even wat vertellen. Ga het natuurlijk hier doen, want het gaat over koken. Ik heb inspiratie gekregen door zaterdag en ga lekkere kebab maken. Heb kipgehakt gehaald en die gemengt met kofte kebabkruiden (potje van echt turks merk was verkrijgbaar bij AH)pijnboompitjes, eitje, beschuitje. Opbakken, verse tomaten, knoflook, uitje en basilicum erbij doen. Lekker sudderen maar.

  Daarbij heerlijke raita. Dat is wel indaas, maar die smaken liggen best dicht bij elkaar. Deze saus ga ik dus bij de aardappeltjes serveren die ik zojuist even heb voorgekookt in schil (biologisch deze keer…jaja) en vanavond in stukjes snijd en licht opbak.

  En verder mix groente erbij.

  Goed he….hahaha, ik heb er zin in joh.

  Liefs Judith

 • Regina Auteur

  Hey Ju, nou… You give me too much credit! Ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Ik houd het wel bij een beetje hobby-en en aanklungelen in mijn eigen keukentje. Marc maakt overigens altijd de foto’s en daar ben ik wel erg blij mee. Ik vind het wel leuk om er een plaatje bij te hebben. De ene keer lukt het wat beter dan de andere keer, maar sommige recepten lenen zich nou eenmaal wat beter voor een foto dan andere recepten.

  Geweldig van de kebab! Die staat voor ons -als het goed is- komende week op de planning. Alleen dan wel met lamsgehakt, als ik het kan krijgen. Onze slager maar eens lief aankijken, dan maakt hij het vers voor ons. Ik hou je op de hoogte, natuurlijk. Dat van jou klinkt in ieder geval heel lekker. Was het geslaagd??

  Raita maak ik ook vaak. Ik ben er ook gek op. Mijn recept staat hier op de site en ik vind het altijd een heel fijn bijgerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *