Pasta à la tante Gina

February 15, 2008

Ik zag afgelopen weekend een recept in een nieuw kookboekje en wilde dat deze week klaar gaan maken. Ik had ook nog andere heerlijke recepten uitgezocht: ratatouille van Tana Ramsay (inderdaad de vrouw van…) en de Fish Pie van Jamie. Beiden had ik kunnen plaatsen omdat ik er wat aan gesleuteld had maar helaas was het geen fotomateriaal. Wel was het allebei ontzettend lekker: Zeker blijvertjes! Hierna was het recept waar ik dit logje mee begon vanavond aan de beurt. Ik stond in de keuken vanavond en dacht: “Eigenlijk wordt dat wel erg saai.” Het resultaat is onderstaand recept, compleet anders geworden dan het recept waar ik me door heb laten inspireren. Met recht is het dus een pasta à la tante Gina geworden!

Ingrediënten

 • 225 g tagliatelle (voor 3 personen)
 • 1 aubergine
 • 1 courgette, in blokjes
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • flinke hand plate peterselie, fijngesneden
 • flinke hand verse basilicum, fijngesneden
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 100 g champignons, in kwarten
 • pakje tomatenblokjes (300 g)
 • versgemalen zout en peper
 • geschaafde Parmezaan, ieder naar smaak
 • 4 el olijfolie, om in te bakken
 • 1 el olijfolie extra vierge, om te besprenkelen

pasta-a-la-tante-gina.jpg

Bereiding:

 1. Snijd de aubergine in plakjes. Als je een grote aubergine hebt, halveer je de grote plakken. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en laat ze een uurtje zo liggen.
 2. Fruit de ui met de knoflook in 2 el olie in ongeveer 5 minuten in een hapjespan. Doe de tomatenblokjes en de oregano erbij en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen.
 3. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de tagliatelle 6 minuten al dente.
 4. Maal peper en zout naar smaak over de courgette blokjes. Bak de blokjes in een koekenpan in de overgebleven olie, met de champignons. Voeg dit bij de tomatenui-saus, doe de basilicum erbij, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
 5. Veeg het zout van de aubergineplakjes met wat keukenpapier en bak deze aan beide kanten bruin in de pan waarin je de courgette en champignons hebt gebakken. Strooi de platte peterselie erover en breng op smaak met peper en zout.
 6. Doe de afgegoten tagliatelle in de hapjespan bij de saus. Roer dit goed door elkaar met twee houten lepels of een pasta-tang, zodat de ingrediënten goed door elkaar gehusseld zijn. Verdeel de aubergineplakjes erover. Besprenkel met olijfolie extra vierge en maal er nog wat peper en zout over.
 7. Serveer de pasta over drie borden. Bestrooi met parmezaan naar smaak.

Uiteindelijk was er dus niets meer over van het oorspronkelijke recept. Maar ondanks dat was het toch heel lekker! Weer een geslaagde missie. Tot de volgende keer en tot die tijd veel kookplezier!

Reacties 3

 • J&A

  Hé lieve Regina,

  Dit ziet er weer appetijtelijk uit! Ik heb het idee om dit deze week A eens voor te schotelen. Ik had eerst de tagliatelle met een saus van groene groenten (een eerder recept van je) in gedachten, maar dit is natuurlijke weer een welkome afwisseling. A.s. vrijdag laat ik je de uitslag weten wat we ervan vonden. De aubergine niet te dik snijden, natuurlijk (hi,hi).

  groetjes en veel liefs,

  J (van J&A)

 • J&A

  Om het bovenstaande verhaaltje dan even af te maken, kan ik melden dat A het gerecht vanavond voorgeschoteld heeft gekregen. We vonden het gerecht allebei lekker en het is zeker voor herhaling vatbaar. Misschien dat het de volgende keer ietsjes ‘smeuiger’ mag (meer tomatenblokjes?).
  Natuurlijk was het gerecht extra lekker omdat de aubergine lekker dun gesneden was!!

  Liefs en groeten,

  A (van J&A)

 • Regina Auteur

  Hartstikke leuk dat jullie het gegeten hebben en dat het over het algemeen geslaagd was! Ik kan me niet herinneren dat het smeuïge ontbrak, maar het is dan ook weer even geleden… We proberen zoveel uit, haha! Maar heeft J de hoeveelheid pasta wel aangepast op 2 personen? Hartstikke leuk dit te lezen, in ieder geval! Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *