Voorgerechtje?

February 13, 2008

Zowel voor vegetariërs als niet-vegetariërs een lekker voorgerechtje deze keer! Als je er twee per persoon maakt, vormt het met een lekkere tomatensalade ook een goed hoofdgerecht. Ik had – toen ik nog vegetariër was – in een restaurant als eens portobello op, maar toen was het een hoofdgerecht en was de portobello zeker twee keer zo groot. Ik wist dus dat de smaak lekker was, maar dan blijft het natuurlijk afwachten wat je er zelf van bakt, letterlijk. Maar tegen mijn eeuwige verwachtingen in, was het weer eens gewoon gelukt! Misschien is het op de foto alleen wat minder goed te zien. Gewoon zelf maken, dus: dan kan je zien dat je hier best mee voor de dag kunt komen.

Gevulde portobellos met buffelmozzarella

Ingrediënten

 • 2 portobellos, schoongeveegd
 • 1 bolletje buffelmozzarella à 125 g (uitgelekt), in plakken
 • 100 g kastanjechampignons, schoongeveegd en in plakjes
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 2 bosuitjes, in ringetjes
 • 1 el gedroogde oregano + twee snufjes voor de garnering
 • 3 el olie
 • versgemalen peper en zout

portobello.jpg

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op gasstand 4 (of 180 graden)
 2. Bestrijk met een kwastje de portobellos met olie, zodat overal een laagje olie de paddenstoelen bedekt. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi er zout, peper en de eetlepel oregano over.
 3. Zet de schaal met de paddenstoelen in het midden van de oven en bak de portobellos in 20 minuten gaar.
 4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de bosui en kastanjechampignons op middelhoog vuur regelmatig scheppend in ongeveer 5 minuten gaar. Doe op de helft de knoflook erbij en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
 5. Schep het champignonmengsel op de portobellos en verdeel de buffelmozzarella erover. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en laat de mozzarella in ongeveer 10 minuten smelten.
 6. Als de mozzarella is gesmolten en de portobellos zijn afgebakken, garneer je ze met een snufje oregano.

Eetze!

Reacties 2

 • Judith

  Ik ben dol op de smaak van paddenstoelen. Ook ik heb dan ooit eens portobello gevuld. Maar maar is al heel lang geleden. Ik weet nog dat het met kruidenkaas was. Je moest hier paddenstoelen in kleine stukjes snijden en die hiermee mengen en vervolgens deze mix als vulling in de portobello doen. Maar het exacte recept zou ik niet meer weten. Ik weet wel dat het onwijs lekker was.
  Jouw recept ziet er overigens ook geweldig lekker uit en de ingredienten liggen wel in mijn straatje. Ja, ik ga hem onthouden en zeker een keer voorschotelen. Leuk!

  Liefs Judith

 • Regina Auteur

  Ooh, dat klinkt ook ontzettend lekker, zeg, dat andere recept! Jammer dat je het niet precies meer weet, maar er valt zoveel lekkers te doen met zulke lekkere recepten. Dat komt vast wel een keer goed. Ik ben benieuwd of je dit recept ook eens zal maken. Ik hoor natuurlijk graag de reacties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *