Dit had ik altijd al eens willen maken. Dus waarom zou ik het niet gewoon eens doen? Pesto. Heerlijk in Italiaanse gerechten, en dan doel ik natuurlijk vooral op pizza en pasta, maar ook in dressings. Deze pesto is iets anders dan normaal. Normaal gesproken maak je ‘m namelijk met pijnboompitten, en deze is met walnoten. Wil je dus een traditionele groene pesto maken, vervang de walnoten dan gewoon. Veel plezier!
Groene Pesto van Walnoten
Ingrediënten
- flinke bos verse basilicum
- 50 g walnoten, uit de dop
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 10 el olijfolie extra vierge
- 40 g geraspte parmezaan
- versgemalen zout en peper
Bereiding:
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag lichtbruin en laat ze afkoelen.
- Pureer de afgekoelde walnoten met de knoflook in een keukenmachine. Voeg de basilicum en 3 el olie toe en pureer dit tot er een glad mengsel ontstaat.
- Voeg de kaas toe en pureer deze mee.
- Voeg de rest van de olijfolie in voorzichtige scheuten toe en pureer steeds tussen de toevoegingen door. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Wij hebben de pesto door een pasta gerecht geroerd en gelijk geserveerd. Erg lekker! En natuurlijk heel erg leuk om het nou eens zelf te hebben gemaakt, in plaats van uit een potje uit de winkel.