Ik kan er maar geen genoeg van krijgen…

January 8, 2008

..Van mijn Tajine! Dit is het derde recept dat ik ermee probeer, en we hebben al vaker de andere recepten (met rund en lam) opnieuw gegeten. Ik ben er echt gek op! En ook dit recept, waarbij ik het vooral tot mijn heel eigen recept heb gemaakt, is ontzettend goed bevallen!

Tajine van Zeebaars:

Ingrediënten

 • 2 verse zeebaarsjes, gefileerd
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 1 tl gemalen komijn
 • halve tl gemalen chilipeper
 • halve rode peper, zonder pitjes, fijngesneden
 • sap van een halve citroen
 • handje verse peterselie, fijngesneden
 • 2 aardappels, geschild en in partjes
 • 1 tomaat, fijngesneden
 • halve groene peper, ontpit en fijngesneden
 • halve tomaat, in plakjes
 • 1 citroenschil, geraspt
 • ca. 60 gram zwarte olijven zonder pit, grof gesneden
 • 2 el olijfolie
 • 1 el AH kruidengemak koriander
 • versgemalen peper en zout

010208190735.jpg

Bereiding:

 1. Snijd de zeebaars in stukken van ongeveer 3 tot 4 cm. Je kunt de vis trouwens het best laten fileren door je vishandelaar.
 2. Doe de knoflook, komijn, chilipeper, rode peper, citroensap, kruidengemak koriander en wat zout in een kom. Meng dit goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuten staan, zodat de smaken lekker in elkaar overgaan.
 3. Giet een beetje van het mengsel over de vis en roer dit goed door zodat elk stukje van de vis goed bedekt is met het mengsel.
 4. Giet de olijfolie in een hete tajine en bak de rest van het kruidenmengsel en voeg de fijngesneden tomaten er bij toe.
 5. Voeg de aardappel, zeebaars, groene peper, plakjes tomaat, citroenschil en olijven toe.
 6. Doe er wat water bij, zodat alles onder een laagje water staat. Doe de deksel op de tajine en laat dit in ongeveer 1 uur à 1,5 uur garen, op een laag vuur. Roer regelmatig.
 7. Besprenkel vlak voor het serveren de peterselie over de tajine en serveer het gerecht direct uit de tajine aan tafel.

Enjoy your meal; I know I did! Van het bereiden heb ik ook weer erg genoten, uiteraard.

Reacties 5

 • J&A

  Lieve Regina,

  Ziet er zeer smakelijk uit! Ik zit eraan te denken om toch een Tajine te vragen voor mijn verjaardag in juni. Is weer eens een leuke afwisseling met de Römertopf.

  Groetjes,
  J (van J&A)

 • Judith

  Ja, vis is ook leuk om te proberen. Het ziet er werkelijk als een culinair hoogstandje uit. Mijn complimente!!!!!
  Ik zag toevallig vanochtend in het Jumbo-kookkrantje een prachtige Delfsblauwe Tajine staan. Gaaf joh! Haha, zal wel moeilijk aan te komen zijn. Mijn Xenos-tajine was trouwens geen succes. Staat nu ter decoratie maar in de vensterbank.hihihi!!!! De geur die ervanaf kwam was namelijk niet te harden (wat dus helemaal in het gerecht trok) en hij brak na een klein uurtje sudderen. En dat terwijl ik hem echt een paar uurtjes in water gelegd had en op niet zulk hoog vuur had gezet. J (van J&A), als u die dus voor uw verjaardag gaat vragen. Wel erbij zeggen dat diegene hem beslist niet goedkoop bij Xenos moet kopen! Maargoed, dat is misschien weer de fout die ik maak bij zulke dingen. Goedkoop blijft duurkoop, nietwaar!

  Verder leuke hapjes gemaakt, zie ik. Mijn tapasboekje roept ook al een kleine 2 weken:”Gebruik me en kook mijn recepten!!!” Ik hoop dat we snel visite gaan krijgen, want voor z’n twee vind ik het niet zo leuk om tapas te maken.

  Nogmaals, mijn complimente voor je prachtige recepten!

  Liefs Judith

 • Judith

  Elke dag kom ik hier even,
  hopende dat jij zult geven,
  nieuwe tips, een nieuw gerecht,
  want dat kun jij echt niet slecht.

  Maar tot nu toe geen geluk,
  want jij hebt het iets te druk.
  Ik ben een geduldig mens,
  Maar nieuwe tips zijn wel een wens.

 • Regina Auteur

  J, de tajine kan ik u – zoals u weet – echt hartstikke aanraden!! Ik vind de mijne geweldig. Zowel met het bereiden als het gerecht zelf, doe je me een plezier. Dus vragen, zou ik zeggen! Vraag alleen er inderdaad wel eentje van goede kwaliteit, anders krijg je hetzelfde als bij Ju. Dat wens ik niemand toe, natuurlijk. Heb je een nieuwe mooie tajine, gaat hij zo snel stuk! Dat wil je niet hebben natuurlijk. Ik weet dat de mijne van de Bijenkorf komt, maar die was waarschijnlijk erg prijzig. Verder hebben ze denk ik op de kookafdeling bij de V&D tajines en algemene kookwinkels. Ik hoop dat hij ergens te vinden is, zou leuk zijn!!

  En Ju, jouw berichtjes vond ik super. Heel erg lief. En ook dat gedichtje! Ik heb je log inmiddels gelinkt op http://midnight.mhuu.nl. Hartstikke leuk dat je weer logt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *