Kerstdiner: Hoofd en na.

December 31, 2007

Hieronder het vervolg van ons 4-gangen menu met Kerst! Vooral bij het hoofdgerecht was het spannend of de samenwerking tussen Marc en mij goed zou verlopen, want: Alles moet op tijd en tegelijk klaar zijn. Zowel het vlees en de jus en alledrie de bijgerechten. Gelukkig lukte dat compleet! Helaas kunnen we bij deze post geen nieuwe recepten geven, aangezien we ervoor de recepten van anderen volledig gevolgd hebben. Maar het leek me toch leuk om jullie een beeld te kunnen geven van onze Kerst, wat koken betreft. Veel kijkplezier!

In de hoofdrol, helemaal dankzij Marc: Hertenbiefstuk met Bosbessenwildjus op een bedje van Bospaddenstoelen en Zoete Kastanjes:

kerstmis-2007-013.jpgkerstmis-2007-017.jpg

De bijgerechten, met op de eerste foto op de voorgrond Gekaramelliseerde Witlof en op de achtergrond Aardappelgratin en op de tweede foto Geglaceerde Worteltjes:

kerstmis-2007-014.jpgkerstmis-2007-015.jpg

En als afsluiter een nagerecht dat al wel eens vaker hier de revue gepasseerd is, maar waar nooit eerder een foto van getoond is: de Gepocheerde vruchten in Rode Wijn met vanille ijs:

kerstmis-2007-025.jpg

En als allerlaatste, als klap op de vuurpijl, iets waar de koks zelf mee werden verwend na het koken en eten. Dit kunnen wij absoluut niet voor onze rekening nemen en het recept kunnen we zelf dus ook niet geven. Hieronder zie je de lekkerste Irish Coffee die ik ooit gedronken heb. Steeds de constante verrukkelijke smaak, die is maar op één plek te krijgen: Bij J&A. En bij dezen voor hen nog even: Hartstikke bedankt voor de leuke, fijne en gezellige kerst, vol nieuwe mogelijkheden!

Deze posts zijn ter ere van de zieke, die helaas niet mee kon genieten van al het lekkers. We gaan het een keertje inhalen, beloofd!

kerstmis-2007-026.jpg

Reacties 2

 • J&A

  Lieve Gina,

  Wat ziet het er toch allemaal heerlijk uit hier op dit logje! De foto’s laten de gerechten zo op de beige achtergrond mooi naar voren komen. Dat het ook allemaal erg lekker was kan slechts door 50% van dit schrijversduo beaamd worden. Zoals uit het logje blijkt was de andere 50% helaas ziek. Gelukkig wordt er over een herhaling gesproken dus daar gaan we jullie wel aan houden!!
  V.w.b. de samenwerking was het zeker geen ‘hell’s kitchen. De samenwerking ging perfect, zo lekker rustig samen aan het werk was voor de dinergasten een lust om te zien (en te horen).
  Petje af voor dit superkoksduo: chapeau, chapeau!!!!!

  Liefs, J&A

 • Regina Auteur

  Wat een geweldige reactie! Daar ben ik erg blij mee. En ja, nu komen jullie helemaal niet meer uit onder een herhaling, hè? Weet wat jullie zeggen hoor, haha. Bedankt voor de leuke woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *