“Lekkere koekjens”

December 18, 2007

De laatste tijd heb ik veel gekookt, gebakken, gestoofd, gestoomd, kortom: bereid en gegeten. Ook het seizoensnoepgoed was erg in trek bij mij in de keuken. Het enige probleem: ik ben óf vergeten foto’s te maken van mijn bakresultaten of de foto’s van mijn kookresultaten waren behoorlijk mislukt. En dat doet een gerecht gewoon geen eer aan. Reken dat bij het feit dat het met de studie af en toe ontzettend druk kan zijn en voilá, er wordt hier weinig gepost. Toch hoop ik dat dat gauw verandert, want ik vind het ontzettend leuk hier mijn berichtjes te plaatsen.

Aan de lieve J&A ligt het in ieder geval niet. Ik kreeg namelijk een ontzettend leuk ingezonden bericht, met foto!

“Lekkere koekjens”

Afgelopen zaterdag, op weg naar Roosendaal, hadden we in Rotterdam al gelijk problemen met de NS. Er zat weer ergens een goederentrein vast en alle normale treinen richting Brabant waren uitgevallen. Het alternatief was om naar Dordrecht te reizen en daar in een speciale pendel te stappen. De reis naar Dordrecht ging snel. Aldaar aangekomen moesten we echter nog zo’n 30 minuten wachten. Het was goed koud dus effe naar binnen bij de ‘stationrestauratie’ voor een warm bakkie koffie.
Hoewel er de laatste tijd op dit logje niet zoveel meer gepost wordt, wordt er op 18D toch nog heel wat gekookt, gebraden en gebakken. Dit kwam die zaterdag goed uit want in onze bagage zat een doosje met lekkere kleine koekjes die Gina speciaal voor ons gebakken had. Een vooruitziende blik dus want op deze manier was onze honger zo gestild en duurde het wachten ook niet zo lang. We hebben er maar een foto van gemaakt zodat iedereen de lekkere ‘koekjens’ (zoals Swiebertje altijd zei tegen juffrouw Saar) kan zien zoals die gemaakt worden op 18D (de speciale hartjes waren natuurlijk het lekkerst!) .
J&A

141208_04.JPG

Ik zal binnenkort – als ik wat meer tijd heb – het recept voor de koekjes plaatsen en ook vertellen hoe je de 28-jarige-trouwdag-kaneelsuiker-hartjes kunt maken. Maar eerst wilde ik nog even benadrukken hoe lief J&A dan zijn, los van dat je dat hierboven aan het ingezonden verhaal kunt zien, namelijk:

 • We hebben nu geweldig licht boven onze werkbank omdat er onder onze keukenkastjes hele mooie tl-buisjes zijn bevestigd. Dit zal het koken vast ten goede komen!
 • We mogen met Kerst een 4 gangen-diner bereiden, en daar ben ik al druk mee aan het oefenen; vooral het toetje bezorgt wat kopzorgen. Maar dat ze ons er toch genoeg voor vertrouwen, chapeau!
 • We hebben eindelijk een crème brulée brandertje! Afgelopen vrijdag cadeau gekregen van J&A. Zie hieronder het eerste resultaat. De crème zelf was niet zo erg lekker (daar ga ik komende zondag verder mee oefenen) maar het knapperige laagje was prima gelukt! (Dus mede mogelijk gemaakt door J&A)

121707200045.jpg

Reacties 2

 • J&A

  Wat een leuke reactie Gina! Dat jullie voor ons het Kerstdiner mogen verzorgen is wat ons betreft absoluut geen straf maar juist heel erg leuk en lief dat jullie daar de moeite voor willen doen!
  De crème brulée ziet er op de foto in ieder geval al prima uit. Je zou er zo in willen bijten. Wat fijn dat het brandertje goed werkt. We hopen dat de pudding met wat oefenen wordt zoals jij denkt dat het goed is. Wij kunnen bijna niet wachten om het resultaat op de 25ste te mogen proeven. Voorlopig doen we het nog maar even met Campina en zonder korstje.

  Heel veel liefs J&A

 • Judith

  Hoi Regina,

  Jij dus ook een brulée brandertje! Dat is toevallig, zeg. Ik heb hem slechts één maal gebruikt. Bij het branden van een kaasgerecht. Het luktte maar matig, want het gerecht was nogal vochtig. Ik denk dat het daardoor kwam. Maar met kerstmis ga ik ook een creme brulée branden, dus dat moet dan wel lukken, als ik die van jou zo zie.

  Groetjes Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *