Vrijdag Verzindag

November 11, 2007

Ik ben vanwege de studie echt wéken niet online geweest en het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik hier daarom ook niet actief was. Maar! De tentamens lekker achter de rug, dus hier ben ik weer!

Het is heel lang geleden dat ik dit gerechtje gemaakt heb, dus voor het recept moet ik nog even flink in mijn geheugen graven. Maar gelukkig was het een ontzettend simpel gerechtje. Ik zet het er toch op omdat het weer iets is wat ik zelf heb ‘verzonnen’.

Rijst met gemarineerde kip en groene groenten

Ingrediënten:

  • 200 g kipfilet
  • 100 g peultjes
  • 150 g tuinerwten, uit de diepvries
  • 150 g basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • stukje verse gember van ongveer 2 cm
  • 1 rode peper, ontpit en fijngesneden
  • ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • versgemalen zout
  • zonnebloem- of olijfolie

Bereiding:

  1. Maak de marinade ongeveer twee uur voordat je wil gaan koken. Snijd de kipfilet in stukjes, bestrooi met zout en doe het in een bakje waar je een deksel van hebt.
  2. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe. Schenk er de ketjap bij tot dat de kip in een laagje staat. Voeg de citroen sap toe en roer het mengsel goed door, zodat de kruiden goed over de kip verdeeld zijn en lekker in kunnen trekken.
  3. Dek je bakje af met de deksel en laat minstens twee uur in de koelkast marineren.
  4. Na de marineer-tijd, zet je een pan met water en wat zout op, waarin je de rijst in 8 minuten gaar kookt.
  5. Verwarm in een wok de olie op hoog vuur. Doe de gemarineerde kip in de pan en zet dit aan.
  6. Haal de erwtjes uit de diepvries, doe ze in een schaaltje en giet er kokend water over. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  7. Zet het vuur middelhoog en voeg de peultjes bij de kip en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Doe de rijst erbij en bak dit even aan. Voeg als laatste de erwtjes toe en verwarm deze nog even mee.

…. En klaar is tante Gina! Lekker makkelijk. Eetze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *