Dubbel Jeej!

October 2, 2007

Eerste Jeej: Ik heb een recept volledig zelf bedacht!
Tweede Jeej: Het was nog lekker ook!

Ik dacht dat ik dat niet kon, zelf een gerecht bedenken. En als ik het dan kon, zou het vast niet lekker zijn. Ik heb mezelf afgelopen vrijdag het tegendeel bewezen, met het volgende recept, voor 2 personen:

Pasta met kip in een witte wijnsaus met champignons

Ingrediënten:

 • 150 g spaghetti
 • 200 g kipfilet, in stukjes
 • 125 g champignons, in kwarten
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 200 g tuinerwten, uit de diepvries
 • 15 g verse peterselie, fijngesneden
 • 75 g Finello kaas voor pasta
 • 100 ml kookroom
 • flinke scheut witte droge wijn
 • versgemalen peper en zout
 • zonnebloem- of olijfolie
 • olijfolie extra vierge

Bereiding:

 1. Zet een ruime pan met water op het vuur en breng hem aan de kook. Doe de pasta bij het kokende water met wat zout en wat extra vierge olijf olie. Breng het water weer aan de kook en laat de pasta onder af en toe roeren in ongeveer 8-10 minuten garen. Giet het daarna af.
 2. Verwarm wat olie in de pan en bak hierin de kip goudbruin. Doe de ui erbij en bak deze tot glazig. Voeg vervolgens de champignons toe en laat ze zacht worden.
 3. Blus dit af met de flinke scheut witte wijn. Als de hoeveelheid die je hebt gekozen verdampt, voeg dan nog wat toe. Laat dit 2 minuutjes intrekken.
 4. Kook intussen wat water met de waterkoker (in een pannetje kan ook) Doe de tuinerwten in een schaal en giet er het kokende water over. Giet de erwtjes daarna af.
 5. Voeg de kookroom en de erwtjes toe aan de saus. Laat de erwtjes even met de saus verwarmen. Doe daarna het grootste deel van de fijngehakte peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout.
 6. Serveer de pasta over twee borden en schep de saus erbovenop. Strooi daar de kaas overheen en garneer met de overgebleven peterselie.

Zie daar, mijn eerste echte gehele eigen creatie. Eet smakelijk!

Reacties 5

 • J&A

  Even een reactie van de 3e J (hi,hi).
  Leuk een zelf bedacht recept, hiervoor alvast de complimenten. En dit ga ik natuurlijk A eens een keertje voorschotelen!

  Liefs van J (van J&A)

 • Judith

  He meisie, zie je nou wel! Je hebt je kennis gebruikt en zie daar: een prachtig resultaat, toch? Ik doe de laatste tijd ook in veel gerechten een scheutje wijn. Ik weet niet, maar het geeft zo’n apparte smaak aan het geheel. Ik moet alleen uitkijken dat ik het niet straks in alles ga gooien, want ik denk niet dat dit altijd zo’n goede combi is…hihi
  Ik vind het stoer hoor, deze toch wel overwinning van je. Komen er meer, de komende tijd? Wel blijven doen, hoor, want als je éénmaal de smaak te pakken hebt, dan is het werkelijk het leukste wat er is: koken zonder kookboek. Je kunt zo lekker eindeloos varieren. En houd nou gewoon in je achterhoofd dat het wel eens helemaal mis kan gaan. Daar leren we weer van, toch? Laatst had ik ook een gerecht verpest. Ik had tortelini gemaakt, maar de saus was zo waterig geworden, dat het tortelinisoep was geworden. Haha, dat kwam omdat ik was vergeten dat de groente in de oven nog verder zou garen en dus vocht aan het gerecht zou toevoegen. Had ik even over het hoofd gezien. Maar, het gerecht was zoooooooooooo lekker, uiteindelijk. Mijn moeder heeft het meerdere keren tegen me gezegd. En ze vond het geen eens storend. We hebben het gewoon in soepkommen opgediend en met een lepel gegeten. Hihi, was wel bijzonder eigenlijk. Want er moest ook een blikje champignonsoep in, dus het was eigenlijk zo gek nog niet.
  Ik heb dus beloofd aan mijn moeder dat ik het snel weer zou maken, maar dan zou ik er geen water aan toevoegen. En eventueel zelfs nog een roetje maken van bloem. Wedden dat ik er van geleerd heb!
  Zo moet jij het ook gewoon doen, joh! Maarja, tot nu toe doe je het dus goed. Wie weet, wat een inspiratie je de afgelopen jaren hebt opgedaan. Ik ben benieuwd!

  Liefs Judith

  ps: ik schrijf je snel hoor!

 • Judith

  Heerlijke vakantie gehad.En zoveel lekkere dingen gegeten. Ik dacht, kom ik zet het even op je log. Het gaat immers om koken en eten hier! Heb je wel eens wildzijn op? Haha, ik wel. Met een schuldgevoel hoor. Maargoed, mijn ma had het besteld en ik kon dus even meeproeven. Het was wildzwijnkotelet. Lekker joh! En een keer mosselen op en een keer slibtongetjes. Oh, wat is het leven fijn…tralalalala…hihi. Uit eten gaan…pffff, ik zou het wel iedere avond willen.
  Binnenkort ga ik zuurvlees maken. Echt Limburgs stoofgerecht. Heb je dat wel eens op. Het recept stond in het blad van de keurslager. Het is het lekkerste stoofvlees dat er is. Een beetje zurig. Heerlijk voor deze tijd van het jaar. Het moet een dag staan in azijn en kruiden. En dan met uien laten sudderen, geloof ik. Ik ben benieuwd of het gaat lukken en net zo lekker gaat worden als in Limburg, waar ik het dikwijls op heb.
  Jij gaat bijna met vakantie, he? Leuk hoor. Ik mail je zodra ik tijd heb. Veel plezier, deze week.

  dikke knuf moi

 • J&A

  En dan de derde Jeej: we vonden het ook heel lekker!
  Hoewel je een beetje uit de ‘internetkookscene’ bent verdwenen houden we toch je logje steeds in de gaten. Vandaar dat we vanavond dit recept eens uitgetest hebben. Wat ons betreft is het zeker voor herhaling vatbaar. Lekker makkelijk en niet zwaar op de maag. Als additie hebben we nog wat knoflook toegevoegd.

  Liefs en groeten, J&A

 • Regina Auteur

  Jippie! Wat leuk, zeg! Ik weet nou niet meer of ik er ook echt geen knoflook doorheen had gedaan of dat ik het vergeten ben te melden, maar het lijkt me er ook lekker bij (uiteraard, knoflook freaks die we zijn, haha!)

  Enne…. ik ben terug! Jeej nummer 4!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *