Toetjestijd!

September 16, 2007

Onderstaand nagerecht heb ik al aan een aantal mensen voorgeschoteld en het is altijd een succes gebleken. There goes my ‘Het is vast mislukt!’ 😉 Ik vind het zelf ook erg lekker, dus raad het van harte aan:

Gepocheerde vruchten in Rode wijn, voor 6 personen:

Ingrediënten:
– 3 peren, geschild, in vieren en klokhuis verwijderd
– 3 appels, geschild, in vieren en klokhuis verwijderd
– 50 g suiker
– 1 vanillepeul, overlangs gehalveerd
– 2 kleine kaneelstokjes
– 4 dl rode wijn
– 2 dl port
– 700 g rode pruimen, gehalveerd en ontpit
– 1 liter vanille ijs

Bereiding:

1. Doe de peren en de appels in een ruime pan. Voeg de suiker, vanille, kaneelstokjes, rode wijn en port toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het fruit 5-10 minuutjes pruttelen tot het heel zacht is geworden.
2. Doe de pruimen erbij en roer ze door de peren en appels. Breng de wijn weer aan de kook. Kook het fruit nog 5 minuten tot de pruimen heel zacht zijn.
3. Neem de pan van het vuur, doe het deksel erop en laat het fruit minstens zes uur in de siroop staan.
4. Als u het dessert gaat serveren, verwarm het dan nog even zachtjes. Geef er het vanille ijs bij en slagroom naar smaak.

Geniet ervan, zou ik zeggen!

Reacties 2

 • j&a

  “Het is vast NIET mislukt” is het motto bij dit heerlijke nagerecht.
  We hadden het geluk om het afgelopen zaterdag te proeven en wat ons betreft is het zeker een blijvertje!
  Lekker, het warme fruit (+drank!) en het koude ijs. Ook het hoofgerecht, gefrituurde aubergines, dat je misschien nog wel post, vonden we ook heel erg lekker. Complimenten aan beide chefs voor de lekkere maaltijd.

  Liefs, J&A

  PS: extra compliment van A voor het extra dun snijden van de aubergines. Lief dat jullie daar rekening mee gehouden hebben.

 • reginarosa

  Graag gedaan 🙂 Ik had het inderdaad onthouden en er rekening mee gehouden. Nu moet ik wel zeggen dat het heel erg scheelt dat we het nu ook zo kúnnen snijden dankzij ons aanzetstaal om de messen te slijpen. Zonder een goed scherp mes is het veel moeilijker om dun te snijden. Ik weet nog niet of ik het recept post, aangezien er geen foto van is, maar aan de andere kant hoeft dat ook niet altijd. Eerst nog eens even wat schade inhalen van eerdere gerechten en gerechten met foto’s (de tajine!) en dan zien we wel weer verder. Tot gauw, in ieder geval! En erg bedankt voor de complimentjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *