Forel met amandelen

September 16, 2007

Dit recept kregen we mee van Oma de B. omdat ze erbij aan ons moest denken en dat heeft ze goed ingeschat: We vonden het ontzettend lekker! Dus bij dezen raden we het ook jullie aan, voor 3 personen:

Ingrediënten:
– 3 flinke verse forellen, schoongemaakt en de schubben eraf
– gemalen verse peper en zout
– bloem
– 50 g roomboter
– 30 g amandelschaafsel
– 2 el citroensap
– 2 el gehakte peterselie
– 3 el witte wijn

forelamandelen.jpg

Bereiding:
1. Dep de forellen droog en bestrooi de buik met peper en zout. Schep de bloem in een diep bord. Haal de vissen er doorheen. Schud de overtollige bloem eraf.
2. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge hete koekenpan. Hak de peterselie.
3. Verhit in een grote koekenpan ongeveer 40 g boter. Bak hierin de forellen aan beide kanten snel bruin. Zet het vuur zachter en bak ze rustig nog 4 minuten aan de ene kant en 4 minuten aan de andere. Leg ze op een warme schaal en besprenkel het citroensap erover.
4. Roer door het bakvocht in de pan de witte wijn en de overgebleven boter. Verwarm even door en schep dan over de forel en verdeel die over 3 borden. Bestrooi rijkelijk met geroosterd amandelschaafsel en peterselie.

Wij hebben het met gekookte aardappels (in de schil) en een simpele frisse salade gegeten. Lekker!

Reacties 4

 • J&A

  Hallo Regina,

  Wat jammer dat OmadB niet op het internet kan om jouw logje te bekijken. Om iemand van bijna 80 nog aan ‘de computer’ te krijgen lijkt ons een onmogelijke opdracht. Vandaar dat we deze post even printen zodat Oma toch kan zien dat ze het recept niet voor niets voor jullie uitgeknipt heeft. Dat zal ze zeker leuk vinden!

  Liefs en groeten, J&A

 • reginarosa

  Ah, wat lief van jullie! Maar ze weet het al hoor 🙂 Ik heb haar gisteravond nog eventjes gebeld om daar onder andere over te vertellen. Toch leuk voor haar om het te zien in de vorm van deze log, denk ik. Dus: Leuk! Bedankt!

 • Judith

  Weet je dat ik jaren geleden ook eens forel met amandelen gemaakt heb. Ik kan me nog herinneren dat het lekker was, maar erg machtig. Je zou het ook gemakkelijk met alleen salade kunnen eten.
  Verder alles goed met je opleiding? Ik moet veel aan je denken hoor. Dat mag je best weten.

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Of iets machtig is of niet, is natuurlijk subjectief. Wij hebben er aardappels bij gegeten en dat ging prima, vonden we alle drie. Maar als je dat zelf te machtig vindt, kan je er natuurlijk bij eten wat je wil! Dat is het leuke aan koken, er je eigen ding van maken.

  En verder: check your mail 🙂

  Veel liefs,
  Regina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *