A dream come true!

July 26, 2007

Voordat ik Judith leerde kennen, had ik nog nooit van een Tajine gehoord. Ze vertelde me erover en ik zou hem meteen wel willen hebben. Inmiddels had ik ook al een aantal keer in een restaurant een gerecht vanuit de Tajine gegeten en toen wist ik het helemáál zeker, echt iets voor mij. Blijkbaar heeft mijn oudste zus dat onthouden, want vorige week vrijdag kreeg ik van haar een ontzettend mooie Tajine cadeau! Vanavond heb ik hem ingewijd en dat was een groot succes. Ontzettend leuk om te doen en lekker om te eten. Dit gerecht heb ik ermee gemaakt:

Tajine met Rundvlees en groenten, voor 2 personen:

tajine-rundjpg.jpg

Ingrediënten:
– 350 g runderlap, in stukken
– 2 uien, grof gesneden
– 3 knoflookteentjes, gekneusd
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl djinten
– halve tl saffraan
– 1 el platte peterselie, fijn gesneden
– 1 el verse koriander, fijn gesneden
– 200 g aardappels, geschild en in kwarten gesneden
– 150 g wortels, geschild en in dunne reepjes gesneden
– 2 tomaten, in grove stukken gesneden

Bereiding:
1. Verhit de olie in de Tajine en sauteer het vlees tot het bruin is.
2. Zet het vuur lager en voeg de uien, knoflook, gember, djinten en saffraan toe.
3. Voeg de aardappels, wortels en tomaten toe. Bedek dit met water en breng het op smaak met peper en zout. Laat dit anderhalf uur pruttelen. Schep het regelmatig om en voeg een beetje water toe wanneer dat nodig is.
4. Strooi de platte peterselie en koriander over het gerecht voor het serveren.

Eet hartstikke smakelijk!

Reacties 4

 • Judith

  Kijk, dat gaat de goede kant op…meid, je gaat echt de verkeerde studie doen hoor! 😉
  Even over die Tajine, ik had hem dus ook…had ja, want bij mij is het ding de eerste keer al meteen kapot gesprongen. Zeer spectaculair was dat, maar gelukkig had ik geen gasten die avond. Er kwam ook een heel rare lucht vanaf na een paar minuutjes opwarmen. Chemisch. Merk noemen? Niet kopen hoor, als je er één bij Xenos ziet.Maargoed, dat gaat in jou geval dus niet op, want je hebt er inmiddels één van je zus gehad.
  Heb je hem ook 24 uur in het water laten staan? Dat moest toch? En dat recept, heb je dat zelf verzonnen als ik vragen mag? Ik heb ooit een boekje gecopieerd met veel lekkere recepten. Jammer dat ik er nu niets meer aan heb dus, hihi!
  Maar dit recept ziet er in elk geval Goddelijk uit!
  Na de Grilpan, Vijzel en Tadjine heb ik al weer een leuke nieuwe voor op jouw verlanglijstje. Hoewel die lijkt op je laatste aankoop, : De römertopf, Ze verkopen deze ook bij Ikea, maar daar noemen ze het een Romeinse stoofpot. En dan nog één: een flambeerbrander. Dat wil ik al zoooooooooo lang hebben. Die dingen zijn alleen superduur. Bij de Bijenkorf ben je al gauw 50 Euro kwijt, geloof ik. En Blokker had ze ooit, maar die zijn er wegens problemen (lees gevaar) uitgehaald. Jammer, want die waren maar 15 Euro.
  Veel plezier met je tajine en je doet het vast nu al beter dan de Sultan.

 • reginarosa

  Hahaha, over die studie! 🙂

  Misschien was jouw Tajine meer voor decoratie ofzo? Belachelijk natuurlijk; in een Tajine moet je gewoon kunnen koken. Maar ik moest daar ineens aan denken. Ik kan het me bijna niet voorstellen hoor, maar toch. Vervelend van de jouwe zeg! Ik zou me een ongeluk schrikken!!

  Ik heb een hele mooie van mijn zus gehad (en volgens mij ook een hele dure, pfoe!) en daar was inderdaad niks mee aan het handje; integendeel: echt een groot succes. Ik heb het niet 24 uur in het water laten staan; dat stond ook niet in het boekje ofzo. Ik had daar wel over gehoord (J vroeg dat nog om dat dat bij de Römertopf ook moest en die heeft zij, daarover hieronder later meer, hihi) maar volgens mij hoefde dat niet.

  Ik heb dit recept uit het boekje dat erbij zat, alleen dan wel aangepast; ik heb er iets uit weg gelaten en er iets zelf bij gevoegd.

  Ik heb pas geleden uit de Römertopf gegeten en ik vond het een hele leuke manier van eten bereiden! Ik zou hem alleen niet zo snel halen omdat… rarara… Marc vindt het niet zo lekker 🙂 Een flambeerbrander zou ik ook heel erg graag willen hebben en ook nog een slijpding voor onze chefsmessen, een fileermesje, een pizzasnijder… En we hadden vast nog wel meer op het lijstje, haha. Maar dat in ieder geval nog. We hebben nog wel even te gaan! Maar dat komt vast wel goed.

  Dank je wel voor je leuke berichtje!
  -xx- Regina

 • Judith

  Nog even snel een reactie terug. Ik zou hem toch even goed en lang in water leggen, want volgens mij is dat echt nodig. Zo las ik dat toen ook op het internet, geloof ik. Google maar eens, wie weet krijg je tips. Voor hij ook barst. hihi
  Verder kun je met de Römertopf ook eindeloos varieren hoor. Volgens mij kun je er in principe ook dezelfde gerechten als bij de tajine mee maken. Maar dat weet ik niet zeker.
  En dan nog een jaloersmakertje. Ik MOET een messenset aanschaffen, straks voor school, geloof ik. Nou dat word hopelijk niet in mijn vingers snijden. Wie weet ga ik al die dingen straks verplicht aanschaffen. Haha, als de studie dan niets wordt, dan ga ik er toch nog iets leuks aan overhouden, toch? Maar eerst moeten wij (jij en ik dus) maar even gaan genieten van onze nieuwe telefoon (en jij dan ook nog eens van je tajine…)

  Liefs Judith

 • Pingback: Het is vast mislukt...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *