Hartig!

July 19, 2007

Ik had het er vandaag nog over dat ik eigenlijk zo’n zoetekauw ben, maar een taart mag ook hartig! Daar ben ik namelijk ook gek op. Ik had zo’n zelfde taart een keertje op bij goede vrienden van ons en kon het niet weerstaan zelf ook eens een groentetaart te maken. En na al dat vlees van ons, ook eens een vega-vriendelijke log. Zie hieronder het resultaat:

groentetaartjpg.jpg

Ingrediënten:
– 5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
– 1 el bloem
– 175 g bloemkool, in roosjes
– 300 g broccoli, in roosjes
– 3 tomaten, in partjes zonder zaadlijsten
– 4 eieren
– 125 ml slagroom
– 125 g geraspte kaas
– 1 el verse tijm, alleen de blaadjes
– 2 el verse koriander, fijngesneden
– ovenschaal, ingevet

groentetaart-stukjpg.jpg

Bereiding:
1. Bestuif het werkblad met de bloem. Leg de deegplakjes op elkaar op het aanrecht en rol dit uit tot een rechthoekige lap. Bekleed de ovenschaal met het deeg.
2. Kook de bloemkool met de broccoli 5 minuten in wat water met zout en giet dit af. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem.
3. Klop de eieren los en roer slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en flink wat peper erdoor. Schenk dit mengsel over de groenten in de ovenschaal.
4. Bak de groentetaart op het rooster in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Het eindoordeel: Heel erg lekker (we hebben weer gesmuld) maar nog een tip van Marc: De volgende keer wat meer tomaat; en daar ben ik het helemaal mee eens!

Reacties 7

 • Judith

  oh heerlijk, ik wil hem vanavond maken voor mijn moeder en mij. Maar voor hoeveel personen is deze (officieel)?

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Dit is oorspronkelijk een recept voor 4 personen. Wij hadden nog een klein stukje over met z’n tweetjes; ik weet niet wat dat over ons of over de taart zegt 😉 Heel erg leuk als je ‘m ook gaat maken, ik ben benieuwd wat je (en je moeder) ervan vindt!

  Ik heb het overgebleven stukje trouwens even afgedekt in de koelkast gezet, misschien dat mijn zus er vanmiddag nog trek in heeft; die houdt daar ook erg van.

 • Judith

  Bedankt voor de tips. Ik heb je nog even gemaild, want ik moest nog even wat andere dingen aan je doorgeven.

  Liefs Judith

 • J&A

  Hallo Regina en Marc,

  Ook dit ziet er weer prima uit en heb dit recept wederom geknipt en geplakt voor mijn verzamelmap. Ook al zijn J en P niet zo’n fan van hartige taarten, ga ik deze toch eens een keer proberen!

  Lieve groetjes van J (van J&A).
  Maar dat weten jullie wel!!

 • reginarosa

  Ja, dat is jammer he? Als je iets wil maken en heel lekker vindt maar dat je mede-eters dat dan niet lekker vinden. For P’s sake heb ik gewacht op een avondje waarop M en ik alleen thuis waren, toch nog een beetje rekening mee gehouden 😉 Maar leuk dat u ‘m bij de verzameling heeft gedaan en het recept dus de moeite waard vindt! Veel kookplezier!

  En Ju, tot mails! -xx-

 • Wendy

  Nee, niet meer tomaten, minder! Variatietips: voor mensen die niet zo van tomaten houden kun je er ook paprika in doen (sorry Marc ;-))

  Die bloemkool vind ik niet zo’n succes, dus die laat ik weg en dan doe ik er meer broccoli in. Die kruiden zijn soms moeilijk te krijgen, dus dan kun je ook een handje kruiden uit de diepvries van AH nemen (Italiaanse kruiden met rode ui). Allen dat handje moet je niet te letterlijk nemen, want de kruiden ontdooien meteen en die plakken dan aan je hand en dan kun je ze niet zo mekkelijk meer netjes in het aasmengsel stoppen.

  Hm, eigenlijk is het nu een heel ander recept geworden. 😮 Maar goed, leuk dat jij hem nu ook gemaakt hebt! Ziet er lekker uit in elk geval

 • reginarosa

  Ik ben ook gek op Broccoli en had de taart het liefst ook alleen met Broccoli gezien, of in ieder geval veel meer. Maar het was helaas uitverkocht bij de Appie 🙁 Dus moesten we er zo maar iets van maken. Het was wel lekker, maar met meer Broccoli was het nog lekkerder geweest. Het tomaten-paprika gevecht laat ik maar aan jullie over 😉

  Ik vond die van jou er trouwens lekkerder uitzien hoor, Wen!

  Mijn zus heeft er trouwens nog van zitten smikkelen afgelopen vrijdag en ze vond hem ook heel lekker. Jeej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *