Italiaanse ovenpasta met kip

July 18, 2007

Dit gerecht staat compleet op Marc’s naam. Hij heeft het bedacht en gemaakt. Het enige wat ik heb gedaan is de pasta gekookt en uiteindelijk met een beetje van zijn hulp het recept geschreven. Het was een heerlijk gerecht; ik heb ontzettend lekker gegeten vanavond en vind het super dat hij dit zelf heeft gecreëerd. Dat je dat kunt en durft laat wel zien dat je echt talent hebt, volgens mij. En dan was het dus nog eens heel erg lekker ook!

pastaovenschoteljpg.jpg


Ingrediënten:
(Bereiding voor 3 a 4 personen)
– 225 g penne
– 4 roma-tomaten
– 2 el balsamico azijn
– olijfolie extra vierge
– 2 uien, gesnipperd
– 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
– drie kwart pakje gezeefde tomaten
– 60 ml creme fraiche
– klein handje verse rozemarijn, fijn gehakt
– handje verse basilicum, fijn gehakt en losse hele blaadjes voor de garnering
– 1 el gedroogde majoraan
– 2 kipfilets, in grove stukjes gesneden
– 2 flinke el rode pesto
– 150 g geraspte kaas

Bereiding:
1. Kook de pasta in ongeveer 10-12 minuten gaar. Doe er tijdens het koken een scheutje olijfolie extra vierge doorheen, samen met een snufje zout.
2. Snijd de verse tomaten in stukken en marineer ze met de balsamico azijn en olijf olie extra vierge in een schaaltje. Voeg de basilicum, rozemarijn, majoraan en de helft van de creme fraiche aan het tomatenmengsel toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de kip met vers gemalen peper en zout en bak in een koekenpan bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee. Voeg het tomatenmengsel en de gezeefde tomaten toe en roer dit door. Voeg de overgebleven creme fraiche en de rode pesto toe en laat het onder af en toe roeren zachtjes indikken.
4. Doe de pasta in een ovenschaal en dek dit af met de tomaten-kip saus. Strooi de kaas erover en zet in het midden van de oven op het rooster. De ovenpasta is klaar zodra de kaas mooi bruin is. Garneer met hele basilicumblaadjes.

Reacties 6

 • J van J&A

  Dat ziet er weer verrukkelijk uit!!!
  Dit ga ik A zeer zeker een keertje voorschotelen. Of misschien een idee voor in de caravan straks? Mijn smaakpapillen beginnen al te werken.

  vele lieve groetjes van alleen J (van J&A) deze keer.

 • reginarosa

  Het was ook echt ontzettend lekker! En helemaal van Marc, zijn creatie. Het is een heel lekker idee voor in de caravan, helemaal aangezien er een oven is. Alleen bedachten we dat de verse kruiden in Engeland misschien wel moeilijk te krijgen zijn en anders wel erg prijzig? Of valt dat wel mee? Nou, we zullen zien!! Het was in ieder geval lekker en ik raad het recept jullie erg aan.

  Gisteren ben ik ook weer verwend met Marc’s heerlijke Curry. Ik heb er zelf ook weer raita bij gemaakt. Smullen en smikkelen geblazen!

 • Judith

  mmm, lekker. Die pesto erdoor lijkt me zo lekker. Ik eet het niet vaak, pesto. Vroeger juist wel. Daar ga ik eens verandering in brengen.
  En die kaaslaag ziet er ook prachtig uit, trouwens. Zo met 3 blaadjes basilicum erover, echt heel mooi.

  Liefs Judith

 • Judith

  balsamico azijn trouwens. Is dat nu eigenlijk ook te gebruiken in warme recepten. Ik heb al een tijd zo’n potje in huis staan, maar heb het slechts 1 maal gebuikt en toen viel het tegen. In de salade gedaan en ik vond de kleur afschuwelijk. Zo zwartig. Wat moet ik ermee? Wat doe jij er onderandere mee? Tips graag! Ik kan wel wat gebruiken!

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Het is inderdaad als dressing bedoeld. Zoals Marc hier heeft gedaan, kan ook. Hij heeft de tomaten gemarineerd in balsamico en dat later verwerkt in de saus, die dus warm bereid is; dan is de kleur niet meer te herkennen. Wat ik ook wel eens heb gedaan is gebakken groente besprenkeld met balsamico en het dan omgeroerd. Zo zie je de donkere kleur van de azijn niet zo goed maar krijg je toch die lekkere (vind ik) smaak mee. Verder kan je – als je de kleur niet mooi vindt – misschien de balsamico als ‘bij-ingrediënt’ gebruiken bij het maken van een dressing. Dus dat het niet het hoofdbestandsdeel is. (Denk aan extra vierge olijfolie, mosterd, verse kruiden, etc.)

  Maar ik vind het geen lelijke kleur hoor! Trouwens, ik heb zelfs een recept (van Jamie Oliver) van verse aardbeien, gemarineerd in balsamico. Een goede vriendin van me heeft dat eens voor me gemaakt (met vanille ijs) en dat was heel erg lekker. Marc heeft het ook eens op bij La Pizza als toetje. (Toen had ik pannacotta) Je kan er dus van alles mee!

 • J&A

  Gisteravond heerlijk gesmuld van deze ovenschotel! Alleen was J te gul geweest met de penne en is er wat overgebleven. De kip hebben we wel helemaal verorberd. Een lekker recept en zo klaar. Ik heb alleen bij ons de 2 supermarkten afgezocht naar gedroogde majoraan -> helaas. Is dit een gemis qua smaak?

  Liefs J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *