Dat was mijn creatie vanavond!
Onderstaand recept is voor ongeveer 3 personen:
Ingrediënten:
– 225 g gemengde tagliatelle
– 300 g tuinerwten (diepvries)
– olijfolie
– peper en zout
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 100 g champignons, in partjes
– 1 courgette, in blokjes
– 125 ml creme fraiche
– 75 g geraspte kaas
– half zakje peterselie (a 30 g), fijngehakt
– half zakje pijnboompitten (a 50 g), geroosterd
Bereiding:
1. Kook de tagliatelle in 7 a 8 minuten gaar, laat de helft van de erwten de laatste 2 minuten meekoken. Giet de pasta en de erwten samen af.
2. Verhit olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4 a 5 minuten. Verhit olie in een apart koekenpannetje en bak hierin de champignons.
3. Breng het courgettemengsel op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend ontdooien. Voeg de creme fraiche toe en pureer het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg de champignons erbij.
4. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene saus erover. Bestrooi met geraspte kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.
Wat we missen bij deze post is het feit of het lekker en voor herhaling vatbaar was.
Het lijkt er nu op dat het gerecht wel goed gelukt is maar dat het niet zo lekker was……… Klopt dat?
Sorry, voor de duidelijkheid: Het was heel erg lekker en ook voor herhaling vatbaar! 🙂 De aanname klopte dus niet, maar ik kan me voorstellen dat jullie dat dachten omdat er geen ‘verhaaltje’ bij stond. Maar dat had geen verdere bijbedoeling, hoor! Het was lekker!
Hallo Regina, dit gerecht hebben we gisteren gegeten en het was erg lekker! Het zag er bij ons wel wat anders uit, omdat we de saus niet konden pureren door het gemis van een staafmixer. Het is voor herhaling vatbaar!
Liefs van J & A