Er was weer iets te vieren!

July 3, 2007

Omdat het inleveren van een Bachelor scriptie niet ongezien voorbij mag gaan, ben ik weer aan het bakken geslagen. Deze keer aardbeivlaai, op verzoek:

aardbeivlaaijpg.jpg

Zo maak je ‘m: De vlaaibodem maak je met gistdeeg, zoals ik heb omschreven bij mijn logje met het recept voor rijstevlaai.

Voor de vulling heb je nodig:
– 1 kg aardbeien
– 8 g aardappelmeel (geen maïzena, maar aardappelzetmeel voor een heldere binding)
– suiker (naar smaak)
– paneermeel

En zo ga je voor de vulling aan de slag:
Maak de aardbeien schoon en snijd de kroontjes er vanaf. Verwarm ze dan in een bodempje water zodat ze net iets slinken. Laat ze uitlekken in een zeef of vergiet. Bind 2 dl van het overgebleven vocht met het aardappelmeel en voeg daar suiker naar smaak aan toe. Bestuif de gistdeegbodem in de vlaaivorm met paneermeel. Verdeel de uitgelekte en afgekoelde aarbeien over de bodem en giet dan het lauwe gebonden sap eroverheen. Bak de vlaai direct in ongeveer een half uur op 200 graden in een voorverwarmde oven. Als de vlaai uit de oven is, kan je er naar wens nog wat suiker over strooien.

Ik heb mijn stuk vlaai gegeten met een flinke toef slagroom, lekker!! De volgende keer zou ik graag wat willen proberen met pudding verwerkt in de vlaai. Wie weet!

Reacties 2

 • j&a

  Leuk dat er weer wat te vieren viel!
  Wat voor taart hoort dan bij het behalen van een Master ….. ?! (grapje, we gaan gewoon even naar hiernaast!).
  Desalniettemin is het een mooie foto en we hebben mogen ervaren dat hij ook erg lekker was. Een aardbeienvlaai ‘plain’ zonder enige opsmuk. Met een lekkere toef slagroom erop heerlijk bij de koffie. Misschien dat het toevoegen van room/pudding deze creatie nog wat kan verbeteren.
  We zijn graag weer van de partij om deze variant ook nog eens te mogen proeven.

  Liefs J&A

 • reginarosa

  Volgens mij zit er in komend weekend inderdaad genoeg eten en feestelijkheid om ons hart aan op te halen! We verzinnen vast binnenkort wel weer iets waarvoor we een taart kunnen bakken. 😉

  Ik houd jullie op de hoogte wat betreft de pudding en of dat me ooit nog eens zal lukken. Ik ga op zoek! En bij dezen zijn jullie voor een proeverij een keertje uitgenodigd, als het moment daar is. En zoals jullie hebben gezien met de spinaziesoep:Een belofte kom ik graag na!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *