Enchilada met Kip

June 30, 2007

Vanavond zwaaide ik de scepter weer eens in de keuken. Ik heb lekker iets gekokkereld voor ons twee. De foto’s zijn ook redelijk gelukt, dus jullie kunnen hieronder zowel van het gerecht als van het recept genieten. Ik heb dat bij het eten in ieder geval persoonlijk wel gedaan 😉 Hier het recept, voor 2 personen dus:

Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 4 kleine bloemtortilla’s
– 3 bosuitjes
– 150 g champignons
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– peper, zout
– kipkruiden
– olie
– oregano
– 5 takjes koriander
– 4 el curry ketchup
– 75 g geraspte kaas
– 2 el paneermeel

enchilada-schaaljpg.jpg

Bereiding:
1. Maak de bosuitjes en de champignons schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en de champignons in vieren. Snijd de kip in blokjes (niet te klein) en bestrooi ze met peper, zout en kipkruiden. Laat het vlees even rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwarm een scheut olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de knoflook toe en roer even door. Doe de uienringetjes erbij en laat de kip in 10 minuten gaar worden. Bak de laatste paar minuten de champignons mee.
3. Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en curryketchup. Verdeel over de tortilla’s en rol ze op. Schik de tortilla’s in een ovenschaal, met de naad naar onderen.
4. Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de tortilla’s. Door de paneermeel wordt het korstje met de kaas lekker knapperig. Laat de tortilla’s in de voorverwarmde oven bruin kleuren.

enchilada-bordjpg.jpg

Reacties 4

 • Judith van den Broeke

  hoi meisie,
  dit is weer helemaal mijn ding hoor! Echt lekker zeg!
  Ik zit nu even in een internetcafé en hoop maar dat ik snel weer internet ga hebben.

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Mooi zo, meid 🙂

  Ik duim heel erg mee wat betreft je internet! Je wordt gemist!

 • Judith

  He Regina,

  Net boodschapjes gedaan en eigenlijk ging ik voor de tortilla van de slager (kant en klaar dus), omdat ik dat al zo lang eens wil proberen. Eigenlijk had ik er niet zoveel zin in, om deze te kopen, want ja, je eigen kookvaardigheden zullen hierbij geen vorderingen maken. En toen ik bij de slager stond kwam ik erachter dat er varkensvlees inzit, wat ik niet eet. Dat maakte dus dat ik zelf maar het één en ander bij elkaar gezocht heb. Een beetje te vergelijken met jouw tortillia’s, zo zie ik nu, maar net ff anders. Ik ga het op mijn site plaatsen, hoor! En misschien vanavond een digitale camera in mijn bezit (tijdelijk) dus dan kan ik ze meteen hier fotograferen en op de site plaatsen.
  Nog een vraagje aan jou hierbij. Of een suggestie eigenlijk. Misschien kun je de volgende keer ook even de binnenkant fotograferen van jouw creatie. Even opensnijden ofzo of van de zijkant af fotograferen. Want ik ben eigenlijk zooooo benieuwd hoe jouw tortilla-inhoud eruit ziet.

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Hey Ju, ik heb je recept gezien op je kooklog, heel erg leuk!!! Ik heb daar ook nog even een reactie gegeven maar ik wilde hier ook reageren vanwege je vraag over de foto van binnen: Dat hebben we geprobeerd, maar die foto was helaas niet zo goed gelukt 🙁 Maar de volgende keer zullen we wéér een poging wagen. Leuke vraag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *