Met trots presenteer ik u…

June 27, 2007

…mijn kookplank in de boekenkast!

kookboekplankjpg.jpg

Met Mijn Little Italy, Rotterdams Kookboek – voor mijn verjaardag gehad – en 100% Ramsay – een paar dagen geleden binnen gekregen – als nieuwste aanwinsten.

Om jullie nu niet alleen hiermee de ogen uit te steken (al zijn er vast veel meer mensen met véél meer kookboeken, ik ben hier al ontzettend blij mee!) combineer ik deze post ook meteen met het recept van gisteravond. De foto daarbij was helaas weer niet gelukt en sla ik dus nu een aantal vliegen in één klap. Al was de foto niet gelukt, was het gerecht wel lekker, vonden wij:

Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus, voor 3 personen:

Ingrediënten:
-1 rode peper
– 450 g verse spinazie
– olie
– stuk lamsvlees van ca. 300 g (bv. lamsboutlap), in reepjes
– 3 teentjes knoflook, in plakjes
– halve tl suiker
– zout en peper
– 1 el Thaise vissaus
– 2 el sojasaus
– hand verse koriander, fijngesneden
– 4 tl mint-sauce (of half zakje verse munt a 15 g, fijngesneden)

Bereiding:
1. Peper schoonmaken, grootste deel van zaadjes verwijderen (ik heb er wel een aantal ingelaten) en peper in lange smalle reepjes snijden. Spinazie in pan met ruim kokend water met 1 tl zout 30 seconde laten slinken. Spinazie in vergiet goed laten uitlekken en alle vocht eruit drukken.
2. In wok of braadpan 2 el olie verhitten. Lamsreepjes 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Knoflook, suiker, vissaus en sojasaus toevoegen, vuur laag zetten en gerecht afgedekt nog 2 minuten laten sudderen.
3. Intussen spinazie terugdoen in pan en omscheppen met 1 el olie. Helft van munt en koriander erdoor mengen en spinazie op smaak brengen met zout en peper. In kom rest van koriander en munt met rode peper mengen.
4. Spinazie over de borden verdelen. Lamsvlees op spinazie leggen en kruiden-pepermengsel erover strooien.

Ik heb er couscous bij gemaakt, maar het zou ook prima samengaan met rijst.

Reacties 2

  • j&a

    Een leuke verzameling zo al die kookboeken bij elkaar. We zijn benieuwd wanneer jullie het recept met bloembollen gaan uitproberen uit het Rotterdamse kookboek!
    Gezien de ruimte in de boekenkast (het schap lijkt helemaal vol te zitten) kan er niet veel meer bij. Hoe moet dat nu verder, een extra plankje erbij, uitbreiden richting plafond of een extra kookboekenkast in de luxueuze keuken (met kookeiland!) die jullie gepland hebben t.z.t. op het balkon?!

  • reginarosa

    Haha, of wat eigenlijk verstandiger is: Niet meer te buiten gaan aan het kopen van kookboeken 😉 Maar ik maak er altijd wel dankbaar gebruik van, dat is wel zo. Maar op die ruimte, daar vinden we wel iets op, komt goed!

    En ik weet toch niet of we dat echt een keertje zouden gaan maken, die tulpenbollenstamppot. Misschien is dat in onze tijd juist wel een beetje prijzig, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *