Een eigen creatie!

June 27, 2007

Gisteravond wilden we wat kliekjes opmaken en hebben toen het onderstaande gerecht gefabriceerd. Marc heeft het vooral bedacht en het enige wat ik eigenlijk heb gedaan is de broccoli gekookt en natuurlijk uiteindelijk heel lekker gegeten. Maar de foto was wel weer een beetje geslaagd en ik mocht het erop zetten, dus zie hier:

Gepofte Aardappel met gerookte zalm en creme fraiche, voor 3 personen:

gepofteaardappel-zalmjpg.jpg

Ingrediënten:
– 6 middelgrote aardappels
– 500 g broccoli
– 200 g gerookte zalm, in snippers gesneden
– 125 ml creme fraiche
– 1 el mayonaise
– 1 el citroensap
– handje verse bieslook, fijngesneden
– 1,5 el dille
– 1 tl verse peterselie, fijngesneden
– 1 el kappertjes, fijngesneden
– versgemalen peper en zout

Bereiding:
1. Snijd de aardappels vanaf de bovenkant een stuk in. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie. Doe dat niet te strak, geef de aardappels net een beetje de ruimte, maar sluit wel goed af. Zet ze in het midden van de oven (gasovenstand 7-8) op het rooster en laat ze ongeveer een uur garen.
2. Doe de creme fraiche in een schaaltje en roer er de mayonaise en het citroensap doorheen. Voeg de bieslook, dille, peterselie en kappertjes toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten gaar.
3. Haal de aardappels uit de oven, haal ze uit het aluminiumfolie en verdeel over drie borden. Verdeel de saus over de aardappels en leg de gerookte zalm erbovenop. Serveer de broccoli erbij en eet smakelijk!

Reacties 3

 • J&A

  Wat hebben jullie lekkere restantjes in de koelkast liggen zeg!
  Al bij al ziet het bordje er toch zeer feestelijk uit ondanks het feit dat het van restjes was gemaakt!!

  J&A

 • Judith

  En de bijzondere lasagna dan? Heb je daar niet even een foto of een recept van of allebei natuurlijk!
  Je vertelde mij dat je die woensdag zou maken, toch? Ik kan niet wachten op het geheim van jouw lasagna!

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Bedankt weer voor de hele leuke feedback, J&A! Wel zo leuk als de foto lukt, he?

  De lasagne van vorige woensdag had ik al eens gemaakt (dat kan je hier lezen) maar het is een goed voorbeeld van het bewijs dat je een recept niet altijd kunt vertrouwen. De vorige keer had ik het niet goed gelezen en had ik er veel te weinig melk in verwerkt. Nu had ik het recept goed gevolgd en bleek het weer veel te veel melk te zijn… Maar goed, de smaak was goed al was het niet echt een lasagne, maar meer een lasagne-soep geworden :S

  Aan de foto hebben we daardoor niet meer gedacht, al zag hij er wel mooi uit toen hij nog in de schaal zat, net uit de oven. Van de saus was toen nog niks te zien 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *