Bèèèèh!

June 22, 2007

lamslap2jpg.jpg

Dit geweldigs heeft Marc vanavond gemaakt. Ik kan jullie dus ook niet verblijden met het recept, want het is helemaal van hem. Ik zit hem al een beetje te porren of hij het niet op een bepaalde leuke kooklog wil insturen… En anders moeten jullie misschien zelf maar porren voor het recept. Ik kan jullie wel vertellen wat we hebben gegeten en wat je hierboven dus kunt zien: Lamsvlees in een jus van honing en tijm, aangemaakt met sherry en een aardappelsalade met olijfolie, kruidenazijn op basis van witte wijn, mosterd en peterselie. Ik kan je zeggen: Het was Héérlijk!

Reacties 4

  • J&A

    Héééééél mooi kleurig bordje en zo te zien ook een lekker gerecht (prima foto)! Vinden jullie dat nu niet zielig? Over 6 weken horen jullie continu “Bèèèèh” en dan moet je misschien telkens aan dit gerecht denken 😉

    Liefs J&A

    PS: stuur maar rap in dit recept en ga voor die prijs! Het recept van de forel kan overigens ook. Dat was toch ook een eigen creatie?

  • reginarosa

    Dat hebben we hier met koeien toch ook niet? 😉

    Ik ben ook wel weer blij met de foto. Voortaan gewoon alleen dit bord gebruiken bij het maken van de foto, met een lichte kleur wordt het al snel zo flets.

    En ik ben het dus helemaal eens met dat laatste (Doen, Marc!!) De forel was inderdaad ook eigen recept, samen bedacht. Maar dat is zo simpel.. Of zal ik het toch maar insturen? 😉

  • Judith

    Wie even Googled, kom dit recept op het internet tegen. Misschien is het wel zoals hij het gemaakt heeft! Misschien ook niet, maar het komt toch aardig in de buurt, denk ik zo…Vooral als je de witte wijn door sherry vervangt.

    Groeten Judith

    Lamskoteletjes met honing saus

    Categorie :

    Aantal personen : 4

    Bereidingstijd : 00:10:00

    Waardering :

    Ingrediënten :

    500g lamskoteletjes
    peper
    zout
    1 eetlepel tijm
    2 eetlepels honing
    2 eetlepels olie
    1dl witte wijn
    1 eetlepel maïzena

    ——————————————————————————–

    Bereidingswijze :

    Bestrooi de lamskoteletjes met peper, zout en tijm. Bestrijk ze met de honing. Verhit de olie in een pan en bak de koteletjes aan beide kanten bruin en laat ze 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de witte wijn toe. Neem de koteletjes uit de pan en houd ze warm. Maak een papje van de maizena met 2 eetlepels water. Bind de jus met het maïzenapapje

  • reginarosa

    Het is niet hetzelfde recept; wij hadden geen koteletjes en het lamsvlees is ook nog even in de oven geweest. Verder kwam er ook geen maïzena bij kijken. Maar het is niet zo gek dat je dit vindt hoor; honing, tijm en lam gaan heel goed samen, echt zo’n gouden trio. (Zoals dat lam en munt ook goed samen gaan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *