Twijfelaartje

June 21, 2007

Ik vond de Couscoussalade met avocado en tonijn gisteravond wel lekker, maar de andere eters waren er volgens mij niet helemaal over uit. Wat wel heel belangrijk is om te noemen: Wees niet te ruim met de citroen, want die vonden we allemaal wel iets overheersend. Het kon nog wel, maar het had ook wat minder gemogen. Ik heb de salade die over was vanochtend naar mijn moeder gebracht en ik ben benieuwd naar haar bevindingen. Over één ding waren we het gisteravond wel eens: De couscous mag blijven! Hier volgt het recept, voor 4 personen:

Ingrediënten:
– 1 citroen
– 200 g couscous
– 1 avocado, geschild en in plakken
– 1 zakje verse munt a 15 g (Ik heb de mint-sauce uit Engeland weer gebruikt)
– half zakje verse peterselie a 30 g
– 3 el kappertjes
– 150 g snijboontjes
– 2 verse tonijnsteaks, op kamertemperatuur
– 500 ml visbouillon
– 4 el olijfolie extra vierge

Bereiding:
1. Borstel de citroen schoon, rasp (die heb ik eindelijk!) de schil en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Besprenkel de avocado met citroensap.
2. Doe de blaadjes munt met de peterselie (inclusief steeltjes), kappertjes, rest van het citroensap, 3,5 eetlepel olie, 1 eetlepel van de gewelde couscous en 50 ml water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
3. Kook de snijboontjes zo’n 10 minuten. Schep de couscous om met eenderde van de groene saus en schep de snijboontjes om met eenderde van de groene saus.
4. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met zout en peper en snijd de vis in plakken. Verdeel de couscous en boontjes over vier borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.

Helaas was de foto niet gelukt en dat maakt dit logje helemaal een twijfelaartje… Volgende keer weer beter!

Reacties 2

 • J&A

  Jammer dat die foto niet gelukt is. We hebben nu niet zo’n goed idee van wat jullie nu eigenlijk op hebben!
  Was de combinatie couscous met vis geen succes of kwam het alleen door de citroen?
  Onze ervaring met couscous was niet zo’n succes. Voor ons hoeft ie dan ook niet te blijven!

  Zelf hebben we vanavond ‘Spinata Romana’ op. Dit is een Italiaanse wokschotel die best wel lekker was.

  Liefs J&A

 • reginarosa

  Mijn moeder heeft nog laten weten: “Ik vond het erg lekker!” En ik heb horen zeggen dat ze dat heel Rotterdams zei 😉

  Volgens mij kwam het vooral door de citroen en dat het niet zo’n goed stukje vis was, vond Marc. Maar ik heb dat niet geproefd.
  Ik vind Couscous verder heel erg lekker en Marc vond het dus ook wel voor herhaling vatbaar (of spreek ik nu heel erg voor hem? ;))

  De wokschotel klinkt goed!! Gisteren hebben wij Marc’s Burrito’s op, helaas was de foto daarvan ook niet zo’n succes… Maar het gerecht daarentegen: Lekker!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *