Nu oud én nieuw!

June 17, 2007

Jullie hebben het recept van de bekende spinaziesoep al twee keer voorbij kunnen zien komen, maar hier kunnen jullie nu zien hoe hij eruit ziet! Mét het briljante (en smakelijke) idee van Marc voor de garnering:

spinaziesoepjpg.jpg

En we hebben weer een diner gegeven! Ik nam het toetje voor mijn rekening (daar alles over in mijn volgende post) en Marc het hoofdgerecht: Zalmfilet met Creme Fraiche. Ook al heb ik het niet zelf gemaakt, wil ik dit gerecht toch graag op mijn logje zetten omdat het heerlijk was en we er een mooie foto van hebben gemaakt. Dan kunnen we jullie natuurlijk ook niet van het recept onthouden! Voila, voor 6 personen:

zalm-geserveerdjpg.jpg


Ingrediënten:

– 6 mooie verse zalmfilets van ca. 150 gram
– 2 el citroensap
– 2 el boter
– zout, peper
– 125 ml creme fraiche
– 4 el verse bieslook, fijngeknipt
– 150 gram belegen kaas, geraspt

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Wrijf de zalmfilets in met citroensap en laat ze ongeveer 5 minuten liggen.
2. Vet de ovenschaal royaal in met boter, leg de zalmfilets in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
3. Strijk de creme fraiche uit over de zalmfilets en strooi de bieslook en geraspte kaas erover Schuif de schaal in het midden van de oven en gaar ze in 10 minuten zodat ze licht kleuren.

Wij hebben er aardappels in de schil bij gebakken en verse worteltjes bij gekookt.

Zo zag het eruit voor de filets de oven in gingen:

zalm-ovenschaaljpg.jpg

Reacties 7

 • honeymaker

  Mmmmm, it doesn’t look like…baby vomit! 😉
  Heb je nog wat appeltaart voor me bewaard? Ik moet die kunsten met de nieuwe deegroller nu wel uitproberen natuurlijk hè :-).

 • reginarosa

  Haha 😀 What are you dooooooing?!

  Maar je had een voorzienende blik: De appeltaart is inderdaad helemaal opgegaan en er is dus geen stukje meer voor je over. Shame on me. Maar er zullen vast vaker zulke kunsten met de deegroller voorbij komen. Hij zag er, dankzij de deegroller, veel professioneler uit dan de eerste keer appeltaart bakken. Maar ik doe het gauw nog wel eens over, want omdat hij zo gewild was, heb ik er zelf geen stukje van kunnen proeven! (Wel van de aardbei-ricotta en de rijstevlaai, waar nog een heel klein beetje van over is)

 • J&A

  Hoezo baby vomit!!!

  We hebben het al eerder gezegd maar herhalen het hier op je log graag nog eens. We hebben woensdag heel veel genoten van de verwennerijen die jullie voor ons klaar gemaakt hadden. De taarten waren prima! Misschien wat extra vanille maar echt nodig is dat niet. De ricottataart was weer perfect en het hoofdgerecht was zelfs voor iemand die niet zo van vis houdt toch best wel lekker. We hebben genoten en vinden het erg leuk om bijna alles wat we toen op hebben nu in woord en beeld voorbij te zien komen. Bijna alles want die spinaziesoep willen we ondertussen toch ook wel een keertje proeven!

  Heel veel liefs en groeten, J&A

 • reginarosa

  Ik ben hartstikke blij dat het allemaal in de smaak is gevallen! En van die spinaziesoep komt het vast nog wel een keertje. Die wil ik graag eens voor jullie maken!
  (Er is zelfs nog een beetje over, misschien morgen om de lunch nog een beetje op te leuken… Vandaag deden we dat met ragout-pasteitjes met wat champignons die we nog over hadden.)

 • Judith

  Aha, deze ga ik zeker een keer uitproberen. Mijn moeder houdt namelijk niet van Zalm. Vindt ze zo ‘visserig’ smaken, zegt ze! Te veel naar zee ofzo?!?! Misschien dat dit haar kan overhalen? Ik ga de gok binnenkort maar eens wagen. En anders……knijpt ze haar neus maar dicht! hihi, ik ga het in elk geval volgens mij heeeeeeerlijk vinden!

  Groeten Judith

 • j&a

  Belofte maakt schuld en die is snel ingelost! Half juni gaf je aan dat je de spinaziesoep voor ons ook nog wel eens zou maken en afgelopen zondag (01/07/07) kwam tie inderdaad op tafel. Wat ons betreft een culinair en gezond soepje dat niet zou misstaan op de menukaart van een gerenommeerd restaurant. Met het eitje als garnering een perfect voorgerecht en voor herhaling vatbaar!
  Bedankt voor deze traktatie!!

  Liefs J&A

 • reginarosa

  Hey Judith, er zijn wel meer mensen die vanwege die reden niet zo van vis houden… Ik weet ook niet wat dat is; ik ben gek op vis! Maar smaken verschillen natuurlijk. Of je hebt gewoon niet de goede ervaringen gehad, dat kan ook natuurlijk. Net zoals ik dacht dat ik geen hachee lustte… Wat ben ik daar van terug gekomen, zeg!! Maar het kan ook dat ze het gewoon niet lust. Mocht je het nu thuis niet op tafel krijgen omdat je moeder het geen fijn idee vindt.. Ik maak het graag eens voor je! 🙂

  En J&A, hartstikke leuk dat jullie de soep lekker vonden. Het is natuurlijk dé kerstsoep. Bedankt voor de hele lieve en leuke complimenten! Het was leuk ‘m voor jullie te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *