Met ricotta gevulde kiprolletjes met peterseliepuree

June 17, 2007

Dit is echt weer een teamwork-gerecht. Marc en ik hebben onderstaand recept samen bereid. The meatstation was voor Marc en the vegetables waren voor mij, waarbij Marc de dressing weer voor zijn rekening had genomen. Kijk, die kiekens!

kiprolletjesjpg.jpg


Ingrediënten:

– 500 g kruimige aardappels
– half zakje verse peterselie a 30 g
– paar blaadjes verse basilicum, in reepjes
– 75 g ricotta
– versgemalen zwarte peper
– 2 kipfilets, nog dunner gefileerd door ze over de lengte door te snijden
– 2 grote plakken rauwe ham (wij hebben Coburger gebruikt)
– 125 ml creme fraiche
– 2 el olijfolie
– 4 cocktailprikkers

Bereiding:
1. Aardappels schillen, in stukjes snijden, wassen en in 15 minuten gaarkoken. In kom peterselie met kokend water overgieten. Na 30 sec. peterselie met schuimspaan overdoen in schaal met water en ijsklontjes. Peterselie droogdeppen en fijnhakken.
2. Basilicumreepjes door ricotta mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met ricotta mengsel bestrijken en losjes oprollen. Rolletjes vastzetten met cocktailprikkers. Onze tip is om de kip via de zijkant vast te zetten; zo kom je minder met ze in de knoei tijdens het bakken.
3. Aardappels afgieten (wat kookvocht bewaren) en pureren (met een stamper of een vork.) Peterselie, creme fraiche en indien nodig wat kookvocht erdoor roeren. Nog even verwarmen en op smaak brengen met peper en zout.
4. In koekenpan olie verhitten en hierin rolletjes op matig vuur minimaal 8 minuten rondom bruin en gaar bakken. Snijd de kip na die tijd even open. Als hij nog niet helemaal gaar is van binnen, even in de oven leggen op aluminiumfolie. (Gasoven stand 6-7) Puree en kiprolletjes over twee borden verdelen en serveren met salade. (Van kropsla, tomaat, komkommer en een dressing van olijfolie, balsamico-azijn, mosterd, rode pesto en een beetje water.) Tada!

Reacties 4

 • J&A

  Kennelijk smaakt ricotta overal in! Nu bij kip dan weer in heerlijke taart. Het ziet er allemaal weer erg smakelijk uit en het lijkt ons ook best iets om eens te proberen.
  Leuk om te lezen van dat teamwork. Meat station en vegetables komt zeker direct uit de keuken van Gordon R?
  Komt het recept hier ook vandaan?

  Liefs J&A

 • reginarosa

  Haha, dat komt inderdaad door Hell’s Kitchen.

  Dit recept komt uit de Allerhande van mei 2004 en heeft dus verder heel weinig met Ramsay te maken, hihi!

 • j&a

  Zoals boven is te lezen leek dit recept ons wel lekker. Om het zelf uit te proberen is niet gelukt….. we kregen het lekker luxueus voorgeschoteld afgelopen zondag (01/07/07). Een traktatie want dit gerecht mag er zeker zijn, zeker in combinatie met de lekkere peterselie puree!

  De 2 koks benne van harte bedankt!

  J&A

 • reginarosa

  Hartstikke fijn dat jullie het zo’n fijne ervaring vonden, gelukkig maar! En natuurlijk: Heel erg graag gedaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *