Het desert dat altijd kan

June 17, 2007

Bij het eerdergenoemde hoofdgerecht dat Marc voor het diner maakte, heb ik Tiramisu gemaakt. Dit is zó lekker, echt een blijvertje.

tiramisujpg.jpg

Zo maak je ‘m:

Ingrediënten:
– 5 eieren, gesplitst
– 180 g tafelsuiker
– 250 gram mascarpone
– 2,5 dl koude, hele sterke koffie
– 3 el Brandy (of Cognac of zoete Marsala)
– 44 lange vingers
– 80 gram pure chocolade, geraspt

tiramisu-schaaljpg.jpg


Bereiding:
1. Klop de eidooiers met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel licht en luchtig is en in een lange sliert van de garde druipt. Voeg de mascarpone toe en klop tot het mengsel glad is. Klop de eiwitten in een schone, droge glazen kom stijf tot er zachte pieken zijn ontstaan. Spatel de eiwitten door het mascarpone mengsel.
2. Schenk de koffie in een ondiepe schaal en voeg de Brandy/Cognac toe. Doop steeds een paar lange vingers tegelijk in de koffie; bedek de bodem van een (oven-)schaal met de lange vingers. De lange vingers moeten lekker veel koffie opnemen, maar mogen niet zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen.
3. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de laag koekjes. Leg hier nog een laag geweekte lange vingers op, gevolgd door een laag mascarpone. Strijk de bovenkant glad. Zet de schaal minstens 2 uur in de koelkast. Strooi er de geraspte chocolade vlak voor het serveren overheen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *