"It’s burning my *bliepbliep* mouth off"

June 7, 2007

Gelukkig hadden we nog wat Witbier om bij dit gerecht te drinken, want het was weer lekker pittig. Wij houden daar erg van, maar als je liever wat milder eet, kan je er misschien wat minder kruiden in verwerken (bijvoorbeeld een rood pepertje achterwege laten of de pitjes eruit laten) Nou, ik begin al te schrijven over de ingrediënten, dus tijd voor het recept!

Gekruide Aubergine, recept voor 4 personen:

gekruideaubergines-bordjpg.jpg

Ingrediënten:
– 2 aubergines, in plakken
– 2 uien, gesnipperd
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 cm verse gember, fijngehakt
– 5 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 rode pepers, fijngehakt
– 400 g tomaten uit blik
– olie, voor het bakken
– 2 tl Chinese 5 spices
– 2 tl Kurkuma
– 1 tl Hot Curry poeder
– flinke hand verse koriander, fijngehakt

Bereiding:
1. Leg de plakken aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel de aubergines af en knijp het vocht er uit. Dep ze droog met keukenpapier.
2. Hak de tomaten heel fijn en meng ze daarna met de uien, gember, knoflook en rode pepers.
3. Verhit een beetje olie in een grote diepe koekenpan met zware bodem. Leg de plakken aubergine in een enkele laag in de pan zodra de olie heet is. Bak de aubergine op middelhoog vuur aan weerszijden bruin. Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de aubergines in porties en gebruik daarbij zoveel olie als nodig is en laat de aubergine heel goed uitlekken.
4. Verhit 1 el olie in de koekenpan en voeg het tomatenmengsel toe. Voeg dan de kurkuma, 5 spices en hot curry poeder toe. en roer een paar seconden. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten tot het mengsel begint in te dikken. Schep de plakken aubergine er voorzichtig bij, zodat ze heel blijven. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 15 minuten pruttelen. (voeg eventueel, wanneer nodig, een beetje water of tomatensap toe, zodat het niet aanbrandt) Voeg zout naar smaak toe en roer de koriander erdoor.

gekruideaubergines-panjpg.jpg

Wij hebben er Basmatirijst bij gekookt.

Eetze! Wij vonden het erg lekker, al zouden we er de volgende keer, naast de tomaten uit blik, wat verse ontvelde tomaten bij doen, om het nét iets frisser te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *