Tomatencrumble

June 6, 2007

Dit gerecht had ik nog nooit gemaakt of gegeten. We zochten iets voor bij een lekkere mosterdsoep, waarvan ik jullie het recept helaas niet kan geven, want ik heb hem zelf niet gemaakt. Maar hij was lekker! Vervolgens kwam ons gerecht en dat bleek ook erg lekker. Hieronder kan je lezen wat erin gaat en hoe het gemaakt wordt en kan je ook zien hoe het er na bereiding uit ziet. We hebben weer lekker gegeten, al zeg ik het zelf. Veel kookplezier gewenst!

Tomatencrumble, voor 4 personen:

tomatencrumble-bord.jpg

Ingrediënten:
– 800 g pomodoritomaten, in plakjes
– zout, peper
– olijfolie
– 3 kleine uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 el fijngesneden Basilicum
– 2 el fijngesneden Tijm
– 2 el fijngesneden Peterselie
– 100 g verkruimeld bruinbrood
– 150 g geraspte oude kaas
– 1 teentje knoflook, gehalveerd
– lage ovenschaal

Bereiding:
1. Tomaatplakjes licht bestrooien met zout en op keukenpapier ongeveer 30 minuten laten uitlekken.
2. Ui en knoflook met olie in koekenpan ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Mengsel in kom mengen met verse kruiden, broodkruim, kaas en peper.
3. Oven voorverwarmen op 180 graden. Ovenschaal inwrijven met knoflook. Tomaatplakjes droogdeppen en dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Brood-kaasmengsel erover strooien en olie erover sprenkelen. Schotel in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin bakken.

tomatencrumble-schaal.jpg

Reacties 3

 • J&A

  Hoe doorbreek je een saaie week?
  Allereerst stimuleer je een perfect kookduo om een bezoek te brengen aan de plaatselijke dorpskapper. Je stelt voor om gezellig te blijven eten en vraagt dan tussen neus en lippen door of ze misschien nog ideeën hebben voor het diner. Om toch ook wat behulpzaam te zijn gooi je er een lekker mosterdsoepje tegenaan en al bij al heb je zo een lekker avondmaal op tafel staan!
  Dat ging dus perfect, in ‘no time’ werd er een heerlijke vegetarische maaltijd gemaakt met natuurlijk verse ingrediënten. Lekker luchtig en fijn van smaak. Dit recept bewijst naar onze mening dat lekker, snel en makkelijk heel goed samen kunnen gaan.
  We hebben er met zijn 4-tjes heerlijk van gegeten. Een schotel die wat ons betreft zeker op herhaling mag.
  Mede ook gezien het positieve nieuws eerder deze dag kon voor ons deze woensdag niet meer stuk!

  Liefs J&A

 • Judith

  leuk, leuk, leuk, leuk, leuk….

  lekker, lekker, lekker, lekker, lekker….

  you give me inspiration…

  x Judith

 • reginarosa

  J&A, ik heb het al gemaild, maar wil het hier ook nog even zeggen: Superlief!! 🙂

  En Judith, jeej! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *