Eindelijk écht stomen.

June 4, 2007

Hieronder kunnen jullie het stoommandje zien dat ik al jaren in de kast heb staan. Ik heb hem ooit eens van mijn oudste zus gekregen maar er nooit gebruik van gemaakt. Vanavond hebben we er echter veel plezier van gehad, dus het was het wachten waard. En, belangrijker nog: Het was voor herhaling vatbaar. Nog maar even op zoek naar meer recepten. Voor degenen die niet helemaal voor zich kunnen halen wat een stoommandje precies is, hier een foto:

stoompannetjejpg.jpg

We hebben er Sinaasappel-vispakketjes met snijbonen mee gemaakt, en hier volgt het recept voor 3 personen, vergezeld van wat foto’s:

Ingrediënten:
– 1 sinaasappel
– 15 g verse dille
– 450 g snijbonen uit de diepvries
– 1 zak barbecue minikrieltjes (425 g)
– 2 el olijfolie
– 2 schaaltjes pangasiusfilet (a ca. 200/220 g)
– zout
– bakpapier
– stoommandje

Bereiding:
1. Sinaasappel schoonboenen onder de kraan, schil raspen (wij hebben nog geen rasp dus heeft Marc de toplaag van de schil eraf gehaald met de dunschiller en dat heel fijn gehakt) en sinaasappel uitpersen. Dille fijnhakken.
2. In schaal bevroren snijbonen mengen met sinaasappelschil, een kwart van de dille, minikrieltjes, olijfolie en 1 tl zout.
3 3 grote stukken bakpapier op aanrecht leggen. Midden op elk vel 1/3 snijboonmengsel scheppen. De visfilets verdelen in 3 gelijke hoeveelheden en op het mengsel leggen. Met zout en rest van dille bestrooien en sinaasappelsap erover schenken:

vispakketjepre-stoomjpg.jpg

Bakpapier dichtvouwen, eventueel vastzetten met paperclips of nietjes.
4. Pakketjes in stoommand boven laag kokend water leggen. Deksel op pan doen. Op matig hoog vuur gaarstomen in ca. 15 minuten. Gerecht uit bakpapier op bord leggen en serveren. Voila:

visgestoomdjpg.jpg

Eet Smakelijk – want het recept was ook lekker, naast de geslaagde en leuke manier van bereiden – en veel kookplezier!

Reacties 7

 • J&A

  Wie mocht deze keer het hoofdgerecht maken????????????
  Wat ziet er dit weer mooi en lekker uit zeg. Grappig dat jullie nu voor de eerste keer dat geheimzinnige mandje gebruikt hebben.
  Als dit het diner is op maandag wat moet je dan de rest van de week nog eten!

  Liefs J&A

 • Judith

  Jeempie zeg, wat ziet het er lekker uit! Nog lekkerder dan op de foto van AH…hihi!!!

  Liefs Judith

 • reginarosa

  J&A, we hebben het helemaal samen gedaan. Echt teamwork, net zoals in de keuken van Gordon Ramsay hoort, haha!
  En voor de rest van de week staan er ook nog leuke dingen op het programma, dus houd regkooksels maar in de gaten!

  En Judith, hahaha! Ik zei al tegen Marc: Dit recept is van deze week en we hebben zoveel AH-gangers dat ze het vast wel zullen herkennen. Maar we hebben het wel een beetje op onszelf aangepast, natuurlijk. Bedankt voor het leuke compliment!

 • Judith

  He Regina,

  Klinkt niet best, wat je daar schrijft! (net zoals in de keuken van Gordon Ramsay) Ik hoop dat het dan met het vloeken zal meevallen en dat de borden niet al te gauw op de grond worden gesmeten, zodra het te zoet, zuur, zout of bitter smaakt!!! En ik hoop dat jullie “huwelijk” daartegen bestand is!!! 😉 hihihi
  Misschien kun je beter de manier van Herman den Blijker gebruiken, bij het samen koken! Die is wat opbouwender met zijn kritiek, toch?!?!

  xxx Judith

 • reginarosa

  Hihi, ik bedoel meer zoals het tussen de koks in de keuken van Ramsay hóórt. Dus op het moment dat Gordon Ramsay zelf tevreden is: teamwork, kwaliteit en smaak. Dat er dus geen reden voor hem is om te schelden, omdat het gaat zoals het hoort. Maar zoals in de keuken bij den Blijker ook, natuurlijk. Teamwork!

 • Judith

  Wees niet ongerust, ik zit maar wat te dollen joh! Heb er het volste vertrouwen in dat er bij jullie geen borden door de keuken zullen vliegen, hoor!

  xJudith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *