Home Alone

May 9, 2007

Echt apart zo, steeds in en voor je uppie koken. Maar mijn logje krijgt er wel wat meer mogelijkheden door. Vanavond heb ik in ieder geval weer lekker gekookt en gegeten. Ik heb Gegrilde knoflook-tijmkarbonade op tafel gezet! Hieronder kan je het recept lezen, voor één persoon dus:

Ingrediënten:
– 3 el olijfolie
– 150 g krieltjes
– halve tl tijm
– halve tl paprikapoeder
– 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
– 1 ribkarbonade
– helft van een klein potje tuinboontjes, uitgelekt
– 5 cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereiding:
1. Verhit in een wok 2 el olie en roerbak hierin de krieltjes 6-8 minuten. Meng 1 el olie met tijm, paprikapoeder, knoflook en zout en peper naar smaak. Bestrijk de karbonade dun met 1 tl olie.
2. Verhit een grillpan en gril hierin de karbonade in 12 minuten gaar, keer halverwege om. Roer de tuinbonen met de rest van de knoflook-kruidenolie door de krieltjes en roerbak ze 3-4 minuten. Voeg op het laatst de tomaatjes toe en verwarm het geheel nog 2 minuten, breng met zout en peper op smaak.

En ik heb er lekker godslasterend een dotje appelmoes bij gedaan; kan mij het schelen! 😉

Reacties 1

 • J&A

  Hoi Regina,

  Terwijl jullie lekker vakantie vieren in Barcelona gaat het leven hier gewoon door en moet er toch ook elke avond weer gegeten worden. Gisteren hebben we de gegrilde knoflook-tijmkarbonade uitgetest. De smaak van het vlees was lekker alleen was het erg taai. Nu hebben we niet veel ervaring met grillen en onze vraag is dan ook, is dit normaal of hebben we wederom een slecht stukje vlees getroffen?!
  Al bij al hebben we toch goed gegeten en vanavond proberen we weer wat nieuws uit. De laatste tijd zijn onze menu’s wel een stuk gevarieerder geworden.

  Veel liefs en we zijn natuurlijk erg benieuwd naar jullie Spaanse culinaire ervaringen.

  J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *