‘Zit er iets tussen mijn tanden?’

May 7, 2007

Vanavond heb ik weer iets lekkers voor mezelf gekookt, namelijk: Spinazierijst met kipfilet. Ik vond het een leuk recept om te maken, maar ook een leuke manier om je groenten en vlees te eten. Wel een aanradertje! Onderstaand recept is voor één persoon:

Ingrediënten:
– 1 kipfilet
– 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 1 kleine tl kaneel
– 1 kleine tl komijn (djinten)
– 2 kleine tl chilipoeder (als je niet zo van pittig houdt, kan je ook 1 tl nemen)
– 3 el olijfolie
– 75 g zilvervliesrijst
– 200 g verse spinazie
– 200 ml kippenbouillon (van tablet)

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in de lengte in en klap ‘m open. Meng de knoflook met de specerijen en maal dit fijn met een vijzel. (Als je geen vijzel tot je beschikking hebt, kan je de knoflook ook persen en gemalen komijn (djinten) gebruiken en met elkaar mengen.) Leng dit in een schaaltje aan met 1 el olijfolie en bestrijk de kipfilet hiermee aan de binnenkant en beide buitenkanten. Kruid de kipfilet met verse peper en laat die even zo liggen.
2. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 minuten op zacht vuur, schep regelmatig om.
3. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar worden. Bak de kipfilet in een koekenpan of grillpan (ik heb dat laatste gedaan) zonder extra olie in 10 minuten mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.

Ik heb mijn buikje heerlijk rond gegeten en vooral het bereiden van de marinade met de vijzel vond ik érg leuk. Ik kan niet wachten tot ik er zelf één heb! (dit recept werd mede mogelijk gemaakt door de vrienden waarvan ik op het huis en hun katten pas :D)

Reacties 3

 • Pepijn

  Dank voor dit gerecht! Ik heb het gisteren gemaakt voor twee (alhoewel ik het in mijn eentje heb op moeten eten 🙁 ), maar wel luier: ik heb de kip gewoon na goed kruiden vanaf het begin in blokjes tussen de spinazie en rijst gedaan 🙂

 • reginarosa

  Ah, jammer dat je het dan nog alleen op hebt moeten eten terwijl het voor 2 was gepland, maar ik moet zeggen dat dat in mijn eentje prima ging! (a)

  Ik vond het juist wel leuk en lekker dat het kruidenmengsel ook juist ín de kip zat. Maar dan kookte jij de kip dus uiteindelijk een beetje mee? Bleven de kruiden er dan wel lekker op?

  Maar leuk dat je je door dit recept hebt laten inspireren!

 • J&A

  Hoewel niet zo professioneel met een vijzel gestampt is het recept toch aardig gelukt. Inderdaad een aparte smaak/combinatie zo met de spinazie + de rijst door elkaar.
  De kip op de grillpan ging ook prima en lijkt ons lekkerder dan alle ingrediënten ineen keer bij elkaar te doen.

  We hebben weer wat nieuws bijgeleerd.

  J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *