Cooking for one

May 6, 2007

Ik heb onderstaand gerecht al twee keer in gezelschap gemaakt en gegeten, maar ik heb het nu eens voor mezelf alleen gemaakt. Het is een leuk, makkelijk en lekker recept (al moet je er misschien wel van houden; het is best apart) en ik had er wel weer eens zin in. Zie hieronder Rijst met kerriesaus en banaan, voor één persoon:

Ingrediënten:
– 75 g zilvervliesrijst
– 150 g doperwtjes extra fijn (uit pak a 450 g, diepvries)
– 1 kleine banaan
– 250 ml melk
– 1 zakje kerrieroomsaus (36 g, Knorr)
– 30 g pinda’s

Bereiding:
1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In pan erwtjes 2-4 min zachtjes koken. Banaan pellen en in plakjes snijden.
2. Melk en mix voor kerrieroomsaus in pannetje doen. Al roerend met een garde aan de kook brengen. (Ik heb er, toen de saus gebonden was, een flinke theelepel Sambal Oelek door gedaan.) Banaan en pinda’s door saus roeren en verwarmen.
3. Rijst op je bord scheppen, kerriesaus erover gieten en erwtjes ernaast serveren. Eetze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *